Setari Cookie-uri

De ce ne ingrasam? 7 motive pe care le ignori

Problema supraponderabilitatii se ridica din ce in ce mai acut asupra populatiei din zilele noastre, existand deja o tendinta generala spre supraponderabilitate in majoritatea tarilor lumii. Este evident ca aceasta vine odata cu evolutia, oamenii devenind din ce in ce mai sedentari, mai comozi, iar mancarea si localurile unde se poate manca tot mai accesibile. Putine persoane spre exemplu, mai ales dintre cele tinere, obisnuiesc sa mai gateasca, ci mai degraba mananca la fast-food, la restaurant sau facecomanda de un meniu chinezesc de exemplu. Toate aceste obiceiuri se reflecta cu timpul asupra greutatii, dar si sanatatii noastre.

Solutie: incercati sa nu aveti alte gustari in afara celor de la masa.

7. Senzatiile vizuale, olfactive, auditive
De multe ori, desi organismul nu are nevoie in acel moment de un nou aport de nutrient, foamea este starnita de mirosuri apetisante de gratar sau placinta, imaginile sunt foarte atragatoare sau sunetul de pop-corn este imposibil sa nu il sesizati.
Solutie: Este indicat sa evitati situatiile de a va uita de exemplu la diverse emisiuni culinare daca stiti ca nu va puteti stapani poftele. Deasemenea atunci cand mergeti la restaurant, daca va veti uita in meniu veti comada cu siguranta mai multe feluri de mancare, poate si un desert cu frisca sau ciocolata. Pentru a nu va lasa influentati este indicat sa va faceti deja planul cu ceea ce doriti sa mancati, in cantitati rezonabile, inainte de a ajunge la restaurant.

Vizionare placuta


Kudika
4 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.