Setari Cookie-uri

Atentie: Alimente care creeaza dependenta similar heroinei!

V-ati intrebat vreodata de ce din ce in ce mai multi oameni tind sa manance anumite alimente? De ce din ce in ce mai putine persoane aleg un consum ridicat de fructe, legume si cereale, in schimbul mezelurilor, manacrurilor fats-food si prajiturilor? Fiecare aliment are o influenta asupra organismului, unele sunt nevoi reale ale corpului, altele insa ne fac sa ne simtim mai bine psihic, chiar daca nu sunt chiar sanatoase.

Cobaii hraniti cu junk food s-au ingrasat rapid si au manifestat o dependenta asemanatoare celei date de heroina. Mai exact, ei doreau sa manance aceste alimente, insa cu cat le consumau mai mult, cu atat doreau portii mai mari si senzatia de foame se producea mai des. Cu alte cuvinte, aceste alimente creeaza si o dependenta cantitativa, astfel incat consumatorii mananca din ce in ce mai mult.

Alimentele junk food, ca snack-surile, cartofii prajiti, burgerii, carnuri grase prajite (in general mancaruri prajite), carnati, dar si dulciuri cu creme (prajituri) sunt cele folosite in experiment. Consumul acestor alimente “programeaza” creierul sa ceara mai mult si mai mult.

Se pare ca un efect asemanator este intalnit si in randul sucurilor, daca vorbim de cele din comert. Chiar daca pe eticheta scrie ca sunt naturale, totusi prezinta unii aditivi care au acelasi efect al dependentei, stimuland centrul setei sa ceara mai mult. De aceea se recomanda sa beti ceai si sucuri naturale preparate in casa, ci nu procurate din comert.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.