Primavara corpul nostru sufera diverse modificari, ziua se lungeste ceea ce modifica si ritmul circadian al hormonilor precum si durata activitatilor noastre. Astfel primavara avem brusc nevoie de o cantitate mai mare de energie si adesea ne simtitm astenic.
Spanacul contine o cantitate importanta de fibre, vitamine: A, C, B1, B2, B6, E, K, acid folic, antioxidanti si fier, ceea ce conduce la fortifierea capacitatii fizice a organismului si la remineralizarea acestuia. Ca si urzica, si spanacul poate fi consumat cu incredere de catre persoanele care doresc sa slabeasca, avand o capacitate calorica redusa (18 calorii/ 100 de grame).
Tot primavara apar si corcodusele, care pot fi consumate in stare cruda sau pot fi folostie pentru acrirea ciorbelor. Acestea aduc un aport crescut de vitamina C in organism, cunoscuta ca fiind cel mai puternic antioxidant pentru corpul nostru.
Alte alimente pe care sa le consumi primavara si nu numai
In afara alimentelor specifice sezonului de primavara nu trebuie sa omiteti din meniul zilnic cerealele cu lapte de la micul dejun. Este important ca in fiecare zi sa beti cel putin o cana cu lapte. De asemenea nu uitati fructele, sunt recomandate 3-5 fructe pe zi. Proteinele trebuie incluse si ele in meniu, se recomanda o friptura de pui sau de peste pe zi, la masa de pranz, alaturi de o garnitura de legume sau o salata. Evitati dulciurile, glucidele din alimentatie trebuie sa provina in special din fructe. Bucurati-va de primavara si fiti pozitivisti!
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Schimbări la nivelul pielii în primăvară: Cum să ajustezi rutina de îngrijire pentru a răspunde noilor nevoi
- Ce alimente să mănânci ca să treci mai ușor peste astenia de primăvară
- Festivalul bucătăriilor asiatice ASIAN FOOD FEST are loc în București, între 21 și 23 iulie