Setari Cookie-uri

Detoxifierea si curatarea organismului dupa Paste

Dupa sarbatorile pascale, pentru purificarea organismului si eliminarea toxinelor acumulate in timpul festinelor, este necesara o curatenie generala a organismului. Se recomanda de aceea o dieta bazata pe alimente crude, neprocesate, salate din cruditati, cat mai multe fructe, sucuri naturale dar si lactate precum iaurt sau chefir.

Recomandari pentru detoxifiere

Primul si cel mai important aspect in cazul oricarei cure este incurajarea consumului de apa in cantitati mai mari. Aceasta ajuta la curatarea organismului, prin urmare inarmeaza-te cu rabdare alaturi de 2-3 litri pe care sa ii consumi zilnic.

In cazul alimentelor, bazeaza-te in special pe cele neprocesate precum cerealele integrale, semintele, nucile, migdalele insa in acelasi timp nu neglija fructele si legumele. Incearca dieta detoxifianta pentru accelerarea metabolismului care se bazeaza pe reducerea retentiei de apa in vederea scaderii in greutate. Sau, de ce nu, poti incerca o dieta detoxifianta diuretica care consta in exliminarea toxinelor prin intermediul alimentelor care intensifica arderile sau a ceaiurilor care ajuta in acest proces (ceiul de soc, papadie, trei frati patati).

Citește și:

Cea mai recomandata dupa sarbatorile pascale este dieta bazata pe alimente crude, neprocesate, salate din cruditati, cat mai multe fructe, sucuri naturale dar si lactate precum iaurt sau chefir. Macar in perioada curei incearca sa te abtii de la orice lichid carbogazos si de la cafea. Pentru acelasi efect de energizare poti incerca ceaiul verde (2-3 cani pe zi) sau inlocuitor de cafea pe baza de plante naturale. Renunta la dulciuri, produse fainoase, carne si alimente bogate in colesterol si inlocuieste-le cu cele usoare care poti fi asimilate fara probleme de organism.

Pentru efecte eficiente asupra organismului tau incearca dieta de detoxifiere minim pe parcursul a 5-7 zile, timp in care fa tot posibilul sa consumi alimente nutritive in stare naturala. Ajuta organismul sa se regenereze si sa elimine toxinele acumulate in aceasta perioada prin minim de efort insa rezultate vizibile.

Citește și:

Emma Dobre

Foto 1: Hepta.ro

Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:

Grupa sanguina - dezvaluie misterele sanatatii fizice si psihice
21 simptome premonitorii ale cancerului pe care oamenii le ignora
Povestea curei mele de slabire

Vizionare placuta


Kudika
8 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.