Setari Cookie-uri

Afla ce ar trebui sa consumi la micul dejun

Exista numeroase studii si statistici clinice care au pus in evidenta faptul ca adultii si copiii care mananca sanatos dimineata au rezultate si performanta mai ridicata in raport cu persoanele care renunta la micul dejun. Aceste persoane obosesc mult mai repede datorita faptului ca organismul si, in special, creierul lor functioneaza cu resurse energetice limitate. In plus, atunci cand nu mancam dimineata, ni se face foarte foame inainte de pranz si din lipsa de timp bem o cafea sau mancam ceva foarte dulce, cat sa pacalim aceasta foame. Senzatia de satietate se va instala doar pentru o scurta perioada iar la pranz alegerea noastra va fi cu siguranta una nepotrivita.

2. "Dimineata trebuie sa pregatesc copiii si nu mai am timp si pentru mine" - fa din masa de dimineata o prioritate pentru toata familia. Planifica totul de seara, stati pentru cateva minute impreuna la masa si copii vor manca mai bine, mai sanatos si ce e mai important, se vor obisnui cu acest mod normal de viata.

cereale 3. "Micul dejun imi creeaza pofta de mancare" - asta se intampla numai atunci cand alegi sa mananci alimente bogate in glucide goale de nutrienti si pline de kilocalorii: paine alba, cereale dulci si produse de patiserie. Alege proteinele sau cerealele integrale si lucrurile vor sta altfel.

4. "Nu mananc dimineata ca vreau sa slabesc" - daca prin eliminarea acestei mese atat de importante crezi ca vei reusi sa slabesti, un lucru e sigur, te inseli. E adevarat ca se limiteaza numarul de kilocalorii ingerate, insa aportul kilocaloric va fi furnizat tarziu, cand metabolismul nu mai este in stare catabolica (de ardere) ci in stare anabolica (de sinteza si implicit depunere). Si in loc sa slabesti de fapt, te ingrasi.

Citește și:

Asadar, avand in vedere beneficiile de necontestat ale unui mic dejun complet, ar trebui sa fim dragute cu noi, sa eliminam orice scuza si sa ne rasfatam in fiecare dimineata cu o masa sanatoasa si copioasa, care sa ne ajute sa fim tonice si in forma.

Nu uitati: Un stil de viata sanatos incepe cu un mic dejun echilibrat!

Vizionare placuta


Kudika
12 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.