Produsele organice, mai sanatoase?

Produsele organice, mai sanatoase?
Kudika
3 Mai 2010

Produsele organice sunt mai bune pentru sanatate, dar si pentru protectia planetei, caci nu se folosesc substante chimice in obtinerea acestora, mediul nu este poluat cu pesticide de exemplu si nu se folosesc conservanti. Foarte sensibili la pesticide, conservanti si alte substante toxice sunt copiii si femeile gravide carora le sunt recomandate cu precadere produsele organice.


Produsele organice sunt mai bune pentru sanatate, dar si pentru protectia planetei, caci nu se folosesc substante chimice in obtinerea acestora, mediul nu este poluat cu pesticide de exemplu si nu se folosesc conservanti. Foarte sensibili la pesticide, conservanti si alte substante toxice sunt copiii si femeile gravide carora le sunt recomandate cu precadere produsele organice.

alimente organiceCare este strategia de productie a alimentelor organice?

Fermierii organici folosesc metode speciale si aprobate pentru a evita consumul de pesticide, ingrasaminte, conservanti si alte substante nocive. Astfel:
- Folosesc soluri care nu contin substante chimice caci au fost curatate;
- Folosesc fertilizatroi naturali in locul ingrasamintelor, ca compost sau gunoi de grajd;
- Folosesc furaje organice pentru hranirea animalelor si pasarilor;
- Permit animalelor spatii suficiente pentru o dezvoltare intr-un mediu prielnic stilului de viata specific animalului respectiv;
- realizeaza rotatia frecventa a culturilor pentru a mentine insectele la distanta;
- nu folosesc hormoni sau alte substante artificiale sau tratamente antibiotice pentru animale.

Dieta organica

Consumul alimentelor organice reprezinta o optiune personala, insa acestea contin mai multe vitamine, mai multi antioxidanti, iar substantele chimice benefice pentru organism nu se afla doar in cantitati mai mari in aceste produse, ci calitatea lor este mai buna, in sensul ca sunt mai usor de absorbit si metabolizat de catre organism, facilitand digestia si imbunatatind metabolismul celular.

In afara avantajelor cu privire la sanatate si gustul mai bun pe care alimentele organice il au, exista si un aspect al protejarii planetei, un spirit ecologic ce ii determina pe unii consumatori sa pledeze pentru produsele organice. In felul acesta sunt constienti ca participa la ingrijirea si protejarea planetei si ca investesc in metode mai bune de trai.

Pretul crescut al acestor alimente are si avantajul ca ii determina pe majoritatea cumparatorilor sa consume mai putine alimente, astfel riscul excesului alimentar este mai redus in cazul consumatorilor organici. De asemenea restaurantele sau magazinele care furnizeaza preparate bio au un numar calculat de calorii, redus fata de echivalentul intr-un restaurant clasic, obligand astfel consumatorul sa manance echilibrat nu doar calitativ, ci si cantitativ.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.




Setari Cookie-uri