Setari Cookie-uri

Ce mancam vara?

Vara ne copleseste cu caldura excesiva si nevoile nutritionale energizante si hidrice, dar totodata ne dorim o silueta frumoasa pentru a ne expune trupul plini de incredere in noi pe plajele fierbinti.

Carnea slaba

Se recomanda sa consumati carne slaba de pui, curcan sau peste. Fructele de mare sunt o buna optiune daca le preparati voi, nu se recomanda sa comandati la restaurant fiindca sunt foarte perisabile si nu se stie ce primiti.

Ce trebuie sa evitati:
- Consumul de alcool;
- Consumul de grasimi nesanatoase: carne grasa, de porc, mezeluri, carnati, mici, cascaval, margarina, unt, frisca si produse de cofetarie, sosuri, maioneza. Puteti consuma inghetata.
- Sucurile din comert;
- Alimente conservate (peste la conserva, legume conservate etc.).

Aportul hidric vara trebuie sa depaseasca doi litri pe zi, iar pentru cei care practica sport aportul poate ajunge chiar la 5 litri. Mancati mult morcov, acesta contine beta-caroten, protectia naturala impotriva razelor ultraviolete, morcovul (dar si rosiile si fructele portocalii) oferind o protectie naturala mai buna decat cremele de protectie solara. S-a demonstrat ca cei care au mancat 5 morcovi pe zi (incepand cu trei zile inainte de expunerea la soare) nu au suferit arsuri solare in zilele de plaja.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.