Vara ne copleseste cu caldura excesiva si nevoile nutritionale energizante si hidrice, dar totodata ne dorim o silueta frumoasa pentru a ne expune trupul plini de incredere in noi pe plajele fierbinti.
Carnea slaba
Se recomanda sa consumati carne slaba de pui, curcan sau peste. Fructele de mare sunt o buna optiune daca le preparati voi, nu se recomanda sa comandati la restaurant fiindca sunt foarte perisabile si nu se stie ce primiti.
Ce trebuie sa evitati:
- Consumul de alcool;
- Consumul de grasimi nesanatoase: carne grasa, de porc, mezeluri, carnati, mici, cascaval, margarina, unt, frisca si produse de cofetarie, sosuri, maioneza. Puteti consuma inghetata.
- Sucurile din comert;
- Alimente conservate (peste la conserva, legume conservate etc.).
Aportul hidric vara trebuie sa depaseasca doi litri pe zi, iar pentru cei care practica sport aportul poate ajunge chiar la 5 litri. Mancati mult morcov, acesta contine beta-caroten, protectia naturala impotriva razelor ultraviolete, morcovul (dar si rosiile si fructele portocalii) oferind o protectie naturala mai buna decat cremele de protectie solara. S-a demonstrat ca cei care au mancat 5 morcovi pe zi (incepand cu trei zile inainte de expunerea la soare) nu au suferit arsuri solare in zilele de plaja.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Nestlé sondează obiceiurile românilor la masă Cine decide ce mâncăm azi și de câte ori? La ce folosește NutriPorția în acest caz
- Ioana Ginghină, compromisuri pentru a fi în lumea teatrului: Mâncam pâine cu margarină și de multe ori era pâinea mucegăită
- Motivul pentru care Cristina Bălan nu le-a spus gemenilor săi că suferă de sindromul Down: Ar mânca și s-ar juca altfel?