Vara ne copleseste cu caldura excesiva si nevoile nutritionale energizante si hidrice, dar totodata ne dorim o silueta frumoasa pentru a ne expune trupul plini de incredere in noi pe plajele fierbinti.
Carnea slaba
Se recomanda sa consumati carne slaba de pui, curcan sau peste. Fructele de mare sunt o buna optiune daca le preparati voi, nu se recomanda sa comandati la restaurant fiindca sunt foarte perisabile si nu se stie ce primiti.
Ce trebuie sa evitati:
- Consumul de alcool;
- Consumul de grasimi nesanatoase: carne grasa, de porc, mezeluri, carnati, mici, cascaval, margarina, unt, frisca si produse de cofetarie, sosuri, maioneza. Puteti consuma inghetata.
- Sucurile din comert;
- Alimente conservate (peste la conserva, legume conservate etc.).
Aportul hidric vara trebuie sa depaseasca doi litri pe zi, iar pentru cei care practica sport aportul poate ajunge chiar la 5 litri. Mancati mult morcov, acesta contine beta-caroten, protectia naturala impotriva razelor ultraviolete, morcovul (dar si rosiile si fructele portocalii) oferind o protectie naturala mai buna decat cremele de protectie solara. S-a demonstrat ca cei care au mancat 5 morcovi pe zi (incepand cu trei zile inainte de expunerea la soare) nu au suferit arsuri solare in zilele de plaja.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Anii în care oamenii au mâncat coajă de copac: Adevărul dureros despre Foametea din România (1946–1947)
- Soia, șnițel de parizer, adidași de porc și nechezol: Ce mâncau românii înainte de 1989. Portocala era cadou de Crăciun
- Jennifer Lopez, meniu strict în România. Ce a mâncat diva la București în timpul șederii