Setari Cookie-uri

Cura intensa de detoxifiere pentru vara

Temperaturile ridicate ale acestui sezon nu ne permit consumul alimentelor grele sau prea grase, organismul dand semnale ca acestea nu sunt chiar potrivite. De altfel, acest sezon este ideal pentru a incerca o cura intensa de detoxifiere.

Urmatoarele doua zile

Acum puteti introduce painea, carnea de pui preparata la cuptor, fiarta sau la gratar si puteti prepara legumele. Puteti consuma supa, garnituri de legume fierte sau la cuptor, dar atentie, fara condimente, uleiuri etc. Inca n-ati introdus uleiul si grasimile in cura. Nu consumati carnea de peste inca sau orice alt fel de carne fiindca este alergena si mai greu de digerat.

Ulrmatoarele doua zile

Puteti introduce cafeaua , ciocolata neagra, uleiul vegetal, cascavalul si smantana, carnea de peste, vita, curcan, ceaiurile, zaharul, condimentele etc.

Nu se recomanda sa mancati prajit decat la o saptamana dupa incheierea curei, tot atunci puteti introduce si ouale, untul. Ca sfaturi generale se recomanda:

  • Sa eliminati complet din alimentatie consumul de margarina si mezeluri
  • Sa nu fumati in timpul curei de detoxifiere sau macar reduceti tigarile la 5 pe zi
  • Sa nu faceti eforturi intense in timpul curei, fizice sau intelectuale
  • Sa nu va expuneti prelungit la soare, o arsura solara va poate face mult rau in aceasta perioada
  • Sa dormiti 8 ore pe noapte minim

Aceasta cura de detoxifiere se poate tine nu mai des de patru luni. Se recomanda in special vara, fiindca iarna consumul energetic al organismului este mai mare si vi se poate face rau, precum si fructele si legumele proaspete sunt mai rare iarna, doar cele de import pot fi gasite, insa nu au aceleasi efecte ca fructele si legumele din sezonul de vara.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.