Setari Cookie-uri

Programul meu de sport cu care am slabit

Tin diete inca din adolescenta, desi am o conformatie frumoasa a corpului, insa greseala cea mare a fost sa incep o cura cand nici nu aveam ne voie sa slabesc. Prea tanara fiind, undeva la inceputul adolescentei, mi-am stricat echilibrul metabolic si asa am ajuns sa merg dintr-o dieta in alta, fara prea mari rezultate.

Asa a inceput sa-mi placa sportul, initial sub impulsul efectului de slabire, ulterior sub starea de bine pe care miscarea ti-o ofera. Imi parea rau ca nu ma apucasem mai demult, fiindca multe din problemele mele n-ar fi existat.

Asadar am inceput sa acord mai multa atentie sportului si... mai mult timp. In total inseamna o ora si jumatate pe zi, poate chiar doua. Incep dimineata, ma trezesc mai devreme, imi mananc cerealele si in timp ce-mi beau cafeaua timp de jumatate de ora imi verific mail-urile, ca apoi sa imi fac incalzirea. Exercitiile de incalzire vizeaza toate partile corpului, eu incep cu capui, apoi umenii, brate, coloana, mijloc, solduri si termin cu picioarele. Le fac intr-un ritm foarte rapid si am cumulat toate exercitiile de incalzire pe care le stiam din scoala si altele pe care le-am mai aflat in alte circumstante. Sunt destule, imi trag de tendoane suficient cat sa ma simt un fulg dupa ele si consuma energie fara a face efort muscular, tocmai din acest motiv nu mi se face rau ca le fac la jumatate de ora dupa ce am mancat.

Drumul spre casa seara de la serviciu a ramas un tabu: il fac pe jos. Am si nocorcl ca e un drum frumos, trec prin doua parcuri, uneori chiar si cand ploua imi place sa-l parcurg, ma relaxeaza cum nimic altceva nu reuseste. Can ajung acasa am doua optiuni: fie fac exercitii de tonifiere pentru muschii abdominali, extensii pentru spate si exercitii pentru picioare, fie ies sa alerg. Depinde si de vreme si de cat de epuizata ma simt eu. Exercitiile de tinifiere sunt cele clasice, mai multe tipuri de abdomene, miscari cu picioarele in mai multe directii si pozitii etc. Nu le fac mereu pe aceleasi, uneori le variez. Va sugerez sa cautati clipuri pe internet, sunt foarte multe, de exemplu programul de 8 minute de exercitii pentru abdomen sau pentru picioare. Si nu uitati extensiile pentru spate, cele facute pe burtica. Positia coloanei, desi o sa va para un pic bizar, este importanta pentru creier, prin ea urca doua artere care iriga partea posterioara a creierului.

In primele patru luni am slabit 20 de kilograme, noroc ca am o constitutie mostenita astfel incat prima data slabesc din talie. Mai aveam de slabit 7 ca sa ajung la greutatea pe care mi-o doream, dar am slabit 10. probabil acolo isi simte organismul meu echilibrul, iar eu de asemenea ma simt minunat. Am ajuns la concluzia ca este mult mai util sa-ti acorzi timp, un timp al tau... N-am mai racit si nu m-am mai imbolnavit de cand am inceput sportul. Si tot de atunci sindromul meu de oboseala cronica a inceput sa dispara subit.

Silueta conteaza, atat pentru viata intima, cat mai ales pentru sanatatea personala. Tesutul adipos nu ne este cel mai bun prieten si asta am simtit-o pe pielea mea.

Alina

Iti recomandam si articolul: "Program de gimnastica pentru slabire"

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.