5 alimente care te intineresc

5 alimente care te intineresc
Kudika
1 Noiembrie 2010

Tineretea este mult ravnita, studi de mii de ani fiindu-i adresate, incercandu-se sa se gaseasca licoarea tineretii fara batranete.

Tineretea este mult ravnita, studii de mii de ani fiindu-i adresate, incercandu-se sa se gaseasca licoarea tineretii fara batranete.

tinereteStudii recente de specialitate au ajuns insa la diverse concluzii pentru a mentine cat mai mult tineretea, dintre care cele mai importante aspecte care se numara printre concluzii sunt:
- alimentatia;
- sportul;
- inceperea tardiva a vietii sexuale;
- trecerea peste varsta de 90 de ani cand procesele de senescenta (imbatranire) se autoinhiba;
- hidratarea suficienta
- 6 ore de somn pe noapte;
- O viata sexuala constanta, cu parteneri stabili;
- Pozitivismul etc.;

5 Alimente care te intineresc

Fructele

Este stiut de multa vreme ca fructele aduc numeroase beneficii asupra sanatatii, frumusetii si siluetei. In ceea ce priveste mentinerea tineretii, fructele contin foarte multi antioxidanti care apara ADN-ul celular de degradare prin diverse mecanisme mai mult sau mai putin directe, protejand astfel sanatatea celulelor si inhiband procesele de imbatranire celulara. Cele mai indicate fructe in acest sens sunt: rodiile, ananas, kiwi, citricele, merele etc.

Legumele

Legumele sunt bogate in minerale, dar si vitamine, avand combinatii chimice foarte ultile organismului, matricea alimentara fiind in armonie cu sistemul nostru metabolic. Consumul zilnic de legume asigura o baza de minerale si fibre care mentin echilibrul metabolic si hormonal.

Fructele de mare

Fructele de mare si pestele contin acizi grasi si substante importante pentru sanatatea celulara, integritatea si regenerarea membranara, asigurand viata lunga a celulelor, reparatia si regenerarea celulara.

Ceaiul verde

Ceaiul verde contine numeroase substante antioxidante, anticancerigene, antiimbatranire si energizante, printre care si cafeina, fiind un bun tonic cerebral si inlocuitor al cafelei.

Alimentele aromate

Se pare ca aromele au efecte puternice asupra pishicului, unele dintre acestea fiind puternic stimulante si chiar binedispun, fiind corelate cu calitatea alimentului. Spre exemplu aroma de ciocolata sau ciocolatele foarte aromate cresc mai mult endorfinele si serotoninele. Aceste substante chimice stimuleaza pozitivismul, iar pozitivismul s-a demonstrat a fi o arma puternica impotriva bolilor si a imbatranirii.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri