Principalii “prieteni” ai celulitei sunt: sedentarismul si alimentatia incorecta. Inca cea mai importanta cauza a nedoritului aspect de coaja de portocala este reprezentata de alimentatia nesanatoasa. 5 alimente care favorizeaza celulita! Prajelile Alimentele care contin grasimi prajite (uleiuri cu exceptia celui de palmier, unt, untura sau alte grasimi) sunt deosebit de toxice pentru organism. Metabolizarea acestor substante duce de asemenea la producerea unor substante toxige greu de eliminat din organism, care se depun in tesuturile grase. Sucurile Unele sucuri din comert contin un numar mare de calorii, zaharuri, dar si substante care duc la secretia endorfinelor (hormonii fericirii), precum si diuretice, ceea ce ne determina sa consumam si mai mult dupa primul pahar din doua motive: ne determina sa ne simtim bine si stimuleaza centrul setei indirect prin diureza. Insa nu surplusul de calorii este problematic, ci substantele artificiale precum aromele, conservanti, coloranti – acestia intoxifica organismul, toxinele favorizand formarea celulitei. Bauturile energizante Bauturile energizante nu aduc ele un aport foarte mare de calorii, insa pentru producerea energiei secatuiesc depozitele de glicogen din ficat, ci nu iau din surplusurile energetice din tesuturile grase. Ca atare, nu favorizeaza slabirea, ci secatuirea de energie. Astfel daca faceti sport sau aveti alte activitati fizice se recomanda sa nu consumati aceste bauturi, pentru ca organismul sa inceapa sa consume si din tesutul adipos, evitand asfel ingrasarea si formarea celulitei. In aceeasi categorie intra si alcoolul. Mezelurile si alte produse grase Mezelurile si grasimile animale au o structura chimica destul de complexa, astfel incat consumate zilnic duc la acumulari importante de grasimi in tesuturile adipoase si favorizeaza aparitia celulitei. Dulciurile Zaharul, dar si prajiturile, foietajele si cremele se “depun” foarte repede, ducand la cresterea in geutate si la formarea celulitei. Inlocuiti prajiturile cu cele de fructe facute in casa, iar zaharrul cu mierea.
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: