Setari Cookie-uri

Alimente de evitat pentru un Revelion de neuitat

Petrecerile pentru trecerea in Noul An sunt pline de distractie, bautura si bunatati, insa pentru a le resimti ca pe o reusita trebuie musai sa ne pastram sanatatea. Altfel, riscam sa fim deranjati de dureri puternice de cap, de scurte pierderi de memorie (adesea pe fondul bauturii), de stari de greata sau chiar voma, bolborisme, diaree si alte stari patologice.


Alimente de evitat pentru un Revelion de neuitat

Maioneza


Incercati sa evitati preparatele care contin maioneza, ori macar sa nu consumati mai mult de cateva lingurite din acele preparate. Maioneza este usor perisabila si totodata este foarte greu suportata de organism, ingreunand digestia.

Dulciurile cu crema si frisca

Acestea pot produce cu usurinta stari de greata si tulburari intestinale, mai ales cremele si frisca. Prajiturile cu creme grase, cu continut ridicat in grasimi, torturile cu creme sau cu frisca – toate acestea ingreuneaza digestia si chiar va pot provoca o “criza de fiere”, mai exact o criza a vezicii biliare care nu poate elibera suficient suc biliar (bila sau fiere) pentru a satisface digestia grasimilor, sucul biliar fiind singurul suc digestiv cu rol esential in digestia grasimilor. Se poate produce voma, diaree, dureri puternice de burta si dureri de cap.

Preparatele foaret grase

Acestea fie contin grasimi multe, prajite sau nu, fie carnuri grase sau sosuri foarte grase. Se recomanda sa le evitati din aceleasi motive ca cele descrise la dulciurile cu creme sau frisca, fiindca metabolismul grasimilor este acelasi indiferent de tipul alimentelor.

Sucuri carbogazoase

sampanie revelion Sucurile contin o cantitate ridicata de zaharuri si totodata au substante diuretice. Acestea deshidrateaza rapid prin intensificarea diurezei, ceea ce duce in continuare la stimularea centrului setei din hipotalamus. Ca urmare cel care a baut un pahar de suc va dori sa mai bea inca unul si inca unul... Aceste sucuri predispun si la formarea pietrelor la rinichi.

Bauturile alcoolice

In noaptea de Revelion veti dori sa consumati bauturi alcoolice, dar se recomanda sa fiti precauti privind cantitatea de bauturi alcoolice consumate. Se recomanda sa beti rar si sa mancati intre timp, de asemenea sa consumati maxim doua tipuri de bauturi.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Decembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.