Setari Cookie-uri

Dieta pentru cei raciti

1.33 (Ratingul specialistilor)

Pro

Creste imunitatea
Previne afectiunile respiratorii

Contra

Este mai mult o dieto-terapie decat o dieta de slabire
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

0 din 0 voturi

Desi s-ar crede ca racelile apar in special in sezonul rece, totusi infectiile respiratorii apa in orice sezon, inclusiv vara. Asadar nu se intampla sa ne confruntam macar o data in an cu o raceala.

Desi s-ar crede ca racelile apar in special in sezonul rece, totusi infectiile respiratorii apar in orice sezon, inclusiv vara. Asadar nu se intampla sa ne confruntam macar o data in an cu o raceala.

Ce este o raceala?

dieta la raciti Este de fapt o infectie a tractului respirator superior, insa in cazuri mai grave sunt afectate caile respiratorii inferioare (ca in pneumonii spre exemplu, dar acestea nu se incadreaza in termenul popular de “raceala”, fiind mult mai grave). Adesea in termenul de raceala sunt incluse: sinuzitele, rinitele, faringitele, laringitele, acestea avand simptome generale comune:
- Stare generala degradata;
- Febra si frisoane;
- Scaderea poftei de mancare;
- Transpiratii;
- Uscarea tegumentelor cu deshidratare;
- Dureri de cap;
- Stare de oboseala;
- Dureri si crampe musculare;
- Dureri osoare si articulare;
- Tuse, stranut, secretii nazale;
- Scaderea sensibilitatii gustului si mirosului;
- Lacrimarea ochilor;
- Dureri in gat etc.

Dieta pentru cei raciti

Medicamentele care se iau pentru tratarea racelii, fie si simplul paracetamol sau aspirina (acid acetil salicilic), afecteaza stomacul, ficatul si suprasolicita metabolismul si echilibrul hidric. De aceea este necesara o alimentatie adecvata, dar si o hidratare suficienta.

dieta raceala Se recomanda sa consumati atunci cand sunteti raciti:


- Exista studii stiintifice care au scos la iveala faptul ca o simpla supa de pui sau supa de legume (de preferabil supa crema de legume, fiind mult mai consistenta) ajuta mult bolnavul de tract respirator sau chiar suferind de gripa. Important este ca aceasta supa sa se consume calda si inainte de a fi luat vreun medicament.

- Usturoiul si ceapa – se recomanda o capatana de usturoi si o ceapa pe zi. Pentru a fi mai gustos, puteti manca o ceapa tocata intr-o omleta si usturoi cu carne la gratar. Usturoiul si ceapa au puternice efecte antiinflamatoare, antibacteriene, antivirale, reduc durereile, intaresc imunitatea, aduc un aport important de antioxidanti.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.