Sarbatori Pascale... la dieta

Sarbatori Pascale... la dieta
Kudika
19 Aprilie 2011

Sarbatorile pascale se apropie dupa un lung post si pofta de bunatati e mare! Dar ce facem cu silueta?

Sarbatorile pascale se apropie dupa un lung post si pofta de bunatati e mare! Dar ce facem cu silueta?

masa de pasteVa aducem o veste buna: bunatatile de Pasti pot fi dietetice, cu calorii putine si benefice siluetei! Va propunem cateva sfaturi nutritionale cu privire la masa de sarbatori!

Preparatele din carne

Va propunem pentru preparatele din carne sa folositi foarte putin miel, cat sa dea aroma mancarii, in rest folositi organe de pasare, carne de pui, peste sau curcan.

Va recomandam ca drobul sa-l faceti din ficat si organe de pasare, insa o treime din cantitatea drobului sa fie reprezentata de carne, restul de spanac si urzici. Drobul capata un gust excelent si este sarac in calorii.

Va recomandam ca antreurile sa fie reprezentate in special de preparate din legume! Puteti asorta legumele cu branzeturi si sosuri de legume, de rosii de exemplu, puteti face creme de branza cu marar si castravete, insa este recomandat sa evitati mezelurile si maioneza. Acestea din urma contin multe calorii, se digera greu si se “aseaza” pe talie.

De asemenea mai puteti folosi la aperitive preparate din peste, icre si fructe de mare, combinate cu legume sau praline.

Pentru primul fel se recomanda supele sau ciorbele de orice fel. Acestea contin putine calorii si sunt foarte sanatoase pentru digestie.

Pentru al doilea fel se recomanda friptura si salata de cruditati. Este indicat sa nu asociati carnea cu legumele bogate in amidon (cartof, orez,) sau cu fainoase. Nutritionistii recomanda ca preparatele din carne sa fie intotdeauna asortate cu legume crude. Acestea usureaza digestia si de asemenea ajuta la mentinerea siluetei si sanatatii prin continutul ridicat de antioxidanti, vitamine si minerale.

drob de PastePentru desert indicate sunt preparatele cu fructe, insa pasca este specifica sarbatorilor pascale si... cu siguranta nu va lipsi de pe masa multora dintre noi. De aceea aici recomandarile ar fi... sa incercati sa nu abuzati de gustul bun al traditionalului preparat.

Moderatie se recomanda si in cazul sucurilor si bauturilor alcoolice. Sucurile sunt adevarate “bombe” calorice, apa reprezentand cea mai buna alegere pentru dieta. Alcoolul, chiar si vinul, creste productia ficatului de colesterol (colesterol endogen) de aceea se recomanda sa consumati cu moderatie bauturi alcoolice.

Si nu uitati, moderatia este buna in toate.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri