Setari Cookie-uri

Cura rapida de detoxifiere dupa Sarbatori

Mesele copioase de Sarbatori ne-au ingreunat digestia, metabolismul si buna functionare a organelor interne. Dupa orice exces alimentar avem nevoie de o cura de detoxifiere care sa ne restabileasca echilibrul intern si metabolismul.

Aceasta este o cura adresata adultilor si se tine exact atatea zile cat sunt specificate. Se recomanda o cura de detoxifiere in fiecare sezon. Curele de detoxifiere sunt de mai multe tipuri, medicii nutritionisti le promoveaza pe cele care se bazeaza pe fructe si legume consumate proaspete, in stare cruda.

Cura rapida de detoxifiere

Prima zi


Dimineata se consuma doar un iaurt. Pana la masa de pranz aveti voie o salata sau doua fructe proaspete. La masa de pranz puteti consuma doar un bol de supa/ciorba de legume, fara carne. Pana la cina aveti voie doar fructe si legume crude (salate), cate doriti. La cina veti consuma din nou o supa/ciorba de legume.


Nu aveti voie cereale, paine sau alte alimente in afara celor specificate, puteti folosi sare, ulei si piper la salata. Consumati minim doi litri de apa. Nu aveti voie alte lichide, nici cafea. Este nevoie sa consumati multa apa pentru ca organismul are nevoie atat pentru metabolism, cat si pentru eliminarea resturilor metabolice la nivel renal.

Urmatoarele trei zile


Dimineata se consuma un iaurt. Restul zilei se consuma doar legume crude, fara alte condimente, fara ulei, puteti pune doar sare. Se bea doar apa, recomandat peste doi litri pe zi. Puteti avea cate mese doriti, cu consitia sa consumati legumele in stare cruda.

Ultima zi


Se repeta prima zi. Dimineata se consuma doar un iaurt. Pana la masa de pranz aveti voie o salata sau doua fructe proaspete. La masa de pranz puteti consuma doar un bol de supa/ciorba de legume, fara carne. Pana la cina aveti voie doar fructe si legume crude (salate), cate doriti. La cina veti consuma din nou o supa/ciorba de legume.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.