Setari Cookie-uri

Hrana vie - 7 alimente vii pentru o sanatate desavarsita

Din cele mai vechi timpuri oamenii mancau ceea ce natura le oferea, in stare cruda. Cu timpul, odata cu evolutia omului, a aparut procesarea termica hranei si ulterior chiar procesarea chimica a alimentelor.

Din cele mai vechi timpuri oamenii mancau ceea ce natura le oferea, in stare cruda. Cu timpul, odata cu evolutia omului, a aparut procesarea termica hranei si ulterior chiar procesarea chimica a alimentelor.


hrana vie alimente vii Odata cu procesarea alimentatiei se pierd anumiti nutrienti si altii sunt transformati in toxine. Se considera ca procesarea termica ar trebui facuta acelor alimente cu risc de infectare, cum ar fi carnea, ouale, restul alimentelor putand fi consumate crude.


Alimentele vii sunt considerate alimentele neprocesate, iar in zilele noastre ar trebui sa subliniem ca si cresterea lipsita de toxine a acestor alimente este importanta. Intre acestea enumeram fructele, legumele semintele, germenii, algele etc.

7 alimente vii pentru o sanatate desavarsita


Fructele



Fructele proaspete, consumate in stare cruda, dupa o spalare sub jet de apa rece, sunt foarte utile organismului si sunt recomandate cel putin doua fructe consumate zilnic. Se recomanda sa fie consumate si semintele sau samburii acestora.

Legumele



Legumele sunt deosebit de hranitoare, acestea si fructele reprezentand sursa cea mai importanta de vitamine si minerale din alimentatie. Salatele de legume ar trebui consumate zilnic, in acestea putand adauga germeni si semninte.

Germenii



Germenii, in special cei obtinuti in casa, cruzi, vii, reprezinta o sursta extraordinara de vitamine, dar si de substante active, enzime si energie! Exista chiar o ramura de dietoterapie care utilizeaza germenii, cunoscuta sub numele de gemoterapie. O lingura de germeni cruzi inghitita dimineata face minuni pentru sanatatea dumneavoastra. Va sugeram sa citi articolul: Gemoterapia – sanatate cu plante tinere

Semintele



Semintele sau miezul contin toate elementele nutritive pentru a dezvolta o noua viata. Asadar sunt foarte consistente si hranitoare, se recomanda sa le adaugati la salatele de cruditati.

Algele



Acestea sunt deosebit de sanatoase si specialistii spun ca ar contine cele mai importante substante pentru mentinerea sanatatii sistemului nervos. Algele verzi, albastre, spirulina – toate acestea aduc organismului un aport de nutrienti care se gasesc rar in restul alimentelor “terestre”.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.