Setari Cookie-uri

Dieta anticancer - cum sa te feresti de maladia secolului

3.01 (Ratingul specialistilor)

Pro

Puternic antioxidanta
Efecte regenerative
Intareste sistemul imunitar
Creste media de viata
Previne cancerul

Contra

Necesita educarea stilului alimentar
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

4.2 din 10 voturi

Cancerul a fost considerat maladia secolului, o boala care in zilele noastre poate fi localizata precoce si chiar vindecata in functie de localizare si momentul in care este depistata.

Legumele



Legumele au si ele un continut considerabil de fibre, ceea ce le face sa lupte impotriva cancerelor digestive si colonice. De asemenea legumele mai contin o serie de elemente nutritive ca minerale, vitamine, dar si antioxidanti si substante protectoare ale organismului, foarte utile in lupta contra cancerului daca le consumati crude. Se recomanda consumul zilnic a minim trei legume difertie.


Fructele



Fructele sunt si ele bogate in fibre, vitamine, minerale, fructoza (un inlocuitor de glucoza), antioxidanti si alte substante protectoare ale organismului. Astfel fructele devin aliati importanti impotriva cancerului. Ceea ce trebuie sa stiti despre fructe este ca ele trebuie consumate in mese separate de alte alimente, si nu ca desert. Se recomanda consumul a trei fructe diferite pe zi, de preferabil ca gustari intre mese.


Omega 3 si Omega 6


Pestele si produsele marine sunt bogate in acizi grasi omega 3 si omega 6. Acestia nu au doar puternice proprietati regenrative in organism, dar sunt si cei implicati in mobilizarea grasimilor din depozite, fiind ingredientii principali in curele de slabire (sau ar trebui sa fie). Pestele este recomandat de doua ori pe saptamana.


Carnea nu este necesar sa o consumati zilnic, ci o data la doua-trei zile daca nu faceti sport. Carnea recomandata este cea de peste, pui sau curcan, preparata la gratar umed, la cuptor sau prin fierbere.


Produsele lactate au si ele un rol benefic pentru organism, oferind sursa de calciu si de proteine necesare bunei functionari a corpului. Chiar daca nu au antioxidanti, lactatele si branzeturile au rol ajutator in mentinerea sanatatii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.