Setari Cookie-uri

Ce stii despre ciocolata? Lucruri interesante despre cel mai iubit dulce

Ciocolata a avut o importanta deosebita in viata aztecilor. Potrivit lui Arthur W. Knapp, aztecii credeau ca ciocolata era consumata de zei in Paradis si ca samanta de cacao a fost adusa pe Pamant de catre Zeul Aerului ca o binecuvantare pentru oameni.

Ciocolata a avut o importanta deosebita in viata aztecilor. Potrivit lui Arthur W. Knapp, aztecii credeau ca ciocolata era consumata de zei in Paradis si ca samanta de cacao a fost adusa pe Pamant de catre Zeul Aerului ca o binecuvantare pentru oameni.

Comunicat de presa Books Express

V-ati intrebat vreodata cum a luat nastere cea mai dulce placere a noastra?

Pentru curiosii pofticiosi am pregatit o scurta istorie a ciocolatei: unde a aparut si cum de a ajuns asa populara.

Desi arborii de cacao au crescut in salbaticia Americii Centrale inca din vremurile preistorice, abia in jurul anului 600 d.Hr. indienii Maya au creat plantatii de cacao in regiunea Yucatan a Mexicului. Mayasii, iar mai tarziu aztecii, au procesat boabele de cacao din copaci intr-o bautura numita "xocoatl" sau "chocoatl".

Acest cuvant, in limbajul mexican-indian, inseamna "apa spumoasa". "Choco" are sensul de "spuma", iar "atl" inseamna apa. Aceasta ciocolata era consumata numai in forma lichida.

Citește și:

"Aztecii credeau ca ciocolata era consumata de zei in Paradis, iar samanta de cacao a fost adusa pe Pamant de catre Zeul Aerului ca o binecuvantare pentru oameni"

Ciocolata a avut o importanta deosebita in viata aztecilor. Potrivit lui Arthur W. Knapp, autorul cartii The Cocoa And Chocolate Industry, aztecii credeau ca ciocolata era consumata de zei in Paradis si ca samanta de cacao a fost adusa pe Pamant de catre Zeul Aerului ca o binecuvantare pentru oameni.

Despre ultimul imparat aztec, Montezuma, se spune ca obisnuia sa bea chocoatl, care era preparata din cacao, vanilie si mirodenii avand consistenta mierii. Acestea au fost scrise de catre Hernando Cortez, cuceritorul Americii de Sud, care in 1528 a adus boabele de cacao in Spania la Curtea Regelui Carlos V.

in secolul 16 reteta ciocolatei era secreta in Spania. Numai calugarii din manastiri aveau permisiunea de a procesa boabele de cacao, deoarece spaniolii nu vroiau sa dezvaluie secretul utilizarii boabelor de cacao celorlalte tari europene. intr-un final, dupa aproape 100 de ani, cand puterea Spaniei a fost diminuata, secretul a fost aflat. in 1606, un calator italian in Spania a descoperit ciocolata si a adus-o natiunilor europene.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.