Setari Cookie-uri

8 obiceiuri sanatoase pe care sa le adopti la dieta

Atunci cand iti doresti sa urmezi o dieta pentru a elimina surplusul de kilograme trebuie sa cunosti cateva mici trucuri pe care le poti urma astfel incat sa cresti eficacitatea regimului alimentar ales.

8 obiceiuri sanatoase pe care sa le adopti la dieta


Intotdeauna micul dejun



Probabil ai sesizat ca majoritatea dietelor pun accent pe micul dejun. Ca atare, a nu sari peste micul dejun reprezinta o regula importanta pentru ca dieta sa aiba succes.

Incepi cu legumele



Daca la masa ai mai multe feluri de mancare, incepi intai cu legumele. Acestea au mai putine calorii si totodata te saturi intai cu legume, iti potolesti foamea cea mai mare si mai apoi, cat mai poti, mananci resul alimentelor mai bogate in calorii si grasimi.

Hidrateaza-te



Bea multa apa. Daca vrei ca o dieta sa fie reusita trebuie sa ii asiguri organismului posibilitatea de a elimina toti produsii de metabolism si aceasta nu se realizeaza decat prin excretie, adica prin urinare. Daca bei multa apa, vei observa ca efectele dietei sunt accelerate.

Paharul cu apa inainte de masa



Inainte de masa bea un pahar cu apa. De asemenea dimineata cum te trezesti bea pe stomacul gol un pahar cu apa. Aceste sfaturi te vor ajuta sa ai un sistem digestiv sanatos.

Nu manca in fata televizorului sau calculatorului



Respecta masa! La masa trebuie sa fie liniste, eventual sa ai pe cineva drag alaturi. Nu manca in fata televizorului sau la calculator daca nu vrei ca alimentatia ta sa devina una de tip emotional.

Mananca putin la o masa



Eventual un singur fel de mancare la masa. Iar portiile sa fie mici. Cu cat mananci mai mult, cu atat destinzi stomacul mai mult si senzatia de “satul” se instaleaza mai greu. Cu cat mesele sunt mai mici, cu atat inveti sa mananci mai putin.

salata Cat mai crud



Daca dieta iti permite fructe si legume, atunci alege sa le mananci in stare cruda. Organismul se simte cel mai bine cu vegetale crude.

Mese lichide



Daca dieta iti permite carne (si ar trebui sa iti permita), alege sa consumi carnea in special din supe si ciorbe. Mananca mai rar carne la atare la gratar sau cuptor. Supele si ciorbele au mult mai putine calorii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.