Setari Cookie-uri

5 alimente care te ingrasa si 5 care te slabesc

Nu e imposibil sa reusesti sa iti controlezi greutatea pe masura ce imbatranesti, spun cercetatorii. Daca esti printre acele care la fiecare zi de nastere observa ca au mai castigat in greutate, atunci trebuie sa stii ca medicii de la Harvard ti-au pregatit o mantra interesanta care nu este bazata pe vechea ideologie 'mananca mai putin, fa mai mult sport'.

- Vegetalele
- Toate tipurile de cereale
- Fructele
- Nucile
- Iaurtul

Desi poate nu este chiar asa de surprinzatoare aceasta clasificare, trebuie sa aducem cateva lamuriri cu privire la studiu.

“Am gasit diferente imense pe parcursul a patru ani care depin de ceea ce oamenii consuma”, explica dr. Dariush Mozaffarian, potrivit WebMd. "Nu am constatat diferente cu privire la felul cum nivelul de grasime care se afla in alimentele consumate, influenteaza cresterea in greutate. De exemplu, nu am gasit diferente intre consumul de lapte cu mai multa grasime si lapte cu un procent mai mic de grasime. Diferentele au fost mai cu seama in ceea ce priveste calitatea mancarii, nu in ceea ce priveste caloriile sau nivelul de grasime sau carbohidrati existente in ele. Calitatea mancarii este mult mai importanta in evitarea ingrasarii”, spune medicul.

Citește și:

Cercetatorii au mai gasit si ca somnul nostru joaca un rol foarte important pentru felul cum aratam. Cei care au un somn linistor de 6-8 ore pe noapte nu se ingrasa la fel de mult precum oamenii care dorm mai putin de 6 sau mai mult de 8 ore. Castigarea in greutate are legatura si cu timpul pe care il petrecem in fata televizoarelor si cu schimbarile pe care le facem dealungul timpului, in ceea ce priveste activitatile noastre fizice.

Citeste articolul integral pe Garbo.ro

Foto front si main: Shutterstock

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:
Adevaruri care dor
5 alimente care te ingrasa si 5 alimente care iti mentin supletea
Ce stii despre ciocolata? Lucruri interesante despre cel mai iubit aliment

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.