Setari Cookie-uri

Condimente care te slabesc

Condimentele nu doar "ne condimenteaza" viata si mancarurile, dar au si efecte bune asupra sanatatii generale si asupra siluetei.

Condimente care intensifica arderile

Ghimbirul

Ghimbirul este recunoscut de mii de ani pentru aroma sa deosebita si gustul sau puternic, avand totodata proprietati terapeutice de invidiat.


Ghimbirul contine inhibitori de ciclooxigenaza 2 (cox 2), adica are efecte mai bune decat aspirina, astfel ghimbirul este antiinflamator, antiinfectios, antifebril, mentine vascozitatea sangelui, previne ateroscleroza si bolile de inima, dar si ulcerele sau artrita! Inlatura greata, previne formarea chegurilor de sange si infarctul sau accidentele vasculare, previne virozele, racelile, gripa etc.


Folosit cu regularitate sau mai bine zis consumat sapatamanal ghimbirul tine medicul departe! Totodata acesta are proprietati de accelerare a metabolismului, arde grasimile si ajuta la slabire si mentinerea siluetei.

Piperul alb sau negru

Piperul alb sau negru se foloseste atat pentru gustul sau intepator, dar si pentru aroma deosebita, ceea ce determina folosirea piperului alb sau al celui negru.

Boabele de piper contin antioxidanti, dar si substante tonice care sporesc miscarile intestinelor si stomacului, prevenind astfel constipatia sau “stomacul mare”. Ajuta la imbunatatirea digestiei, accelereaza arderile grasimilor si scade colesterolul, fiind astfel util in slabire si mentinerea siluetei.

Citește și:

Chilli

Chilli sau ardeiul iute are proprietati deosebite pentru sanatate: imbunatateste digestia, este tonic sexual crescand libidoul, tonifica sistemul imunitar, intensifica arderea grasimilor, scade colesterolul si previne bolile cardiovasculare.


Este ideal in curele de slabire, insa folosit o data la trei zile. Excesul de ardei iute (care chiar este iute, nu cel verde, crud) poate afecta mucoasa gastrica.

Oregano

Oregano are o aroma deosebita mai ales daca faceti un sos separat pentru mancare sau pizza in care fierbeti doua linguri de oregano cu 3-4 rosii. Oregano nu doar ajuta la slabire, dar totodata mentine sanatatea organismului, specialistii sustin ca o singura lingura de oregano uscat contine tot atat fier cat un castron de spanac.

Cimbrul

Cimbrul are o aroma deosebita si efecte benefice asupra sanatatii. Stimuleaza digestia, previne bolile intestinale, creste imunitatea si previne infectiile respiratorii. Ajuta la eliminarea surplusului de kilograme stimuland arderea grasimilor si ajuta la eliminarea acestora.

Pentru mai multe informatii despre cimbru cititi articolul: Calitatile medicinale ale Cimbrului

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.