Setari Cookie-uri

Slabeste rapid - 6 alimente care ard grasinile

O serie de alimente sunt considerate a fi utile in procesul de eliminare a tesutului adispos.

O serie de alimente sunt considerate a fi utile in procesul de eliminare a tesutului adispos.


Aceste alimente au o serie de calitati care le fac utile in diete:

- pot fi alimente cu calorii negative, mai exact acele alimente pentru care organismul arde mai multe calorii sa le proceseze decat caloriile continute de alimentele respective;

- pot accelera metabolismul sau pot mobiliza grasimile din depozite, facilitand scaderea tesuturilor adipoase;

- nu contin un numar insemnat de calorii, dar au vitamine si confera senzatia de satietate dupa ingestie. Cel mai bun exemplu de alimente din acest gen sunt cele care au un continut ridicat de fibre.

alimente care te slabesc

Fructele acrisoare


Toate fructele acrisoare sau cele “verzi” au foarte putine calorii, contin o cantitate ridicata de vitamine si pot fi considerate ca facand parte din lista “alimentelor cu calorii negative”. Aceste fructe pot fi reprezentate de: fructe necoapte, citrice, fructe “romanesti” acrisoare ca prunele, merele, gutuile, caisele, piersici, struguri, corcoduse, fructe de padure etc.


Fructele se mananca intr-o masa separata, si nu ca desert. Nu exista o limita a numarului de fructe consumate pe zi, se considera ca nu pot fi consumate atatea fructe cat sa faca rau.


Pentru mai multe informatii despre alimentele cu calorii negative cititi articolul: 10 Alimente cu calorii negative

Cerealele integrale


Cerealele integrale au putine calorii, dar foarte multe fibre. Ne referim aici doar la acele cereale obtinute prin zdrobirea bobului, se gasesc in comert simple sau sub forma de musli. Cerealele expandate isi pierd mult din proprietati, precum si din vitaminele continute.


Cerealele integrale contin glucide cu absorbtie lenta care asigura un plus de energie pentru cateva ore de la ingestie si protejeaza secretia de insulina. Au un continut foarte ridicat de fibre, de aceea trebuie consumate cu multe lichide. Cand fibrele se umfla in burtica, dau senzatia de “satul” si astfel nu puteti consuma foarte multe. Sunt indicate in special in prima jumatate a zilei pentru ca sunt energizante.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.