Setari Cookie-uri

Cele 7 alimente divine din Biblie

Cu totii incercam sa avem o dieta cat mai sanatoasa si echilibrata care sa ne mentina corpul la greutatea ideala. Care este insa cea mai buna varainta de nutritie?

Bogati in antioxidanti, strugurii ofera protectie impotriva bolilor cardiovasculare, mai ales in cazul femeilor.

4. Smochinele

smochine Aceste fructe extrem de dulci ce pot fi mancate atat uscate, cat si crude, contin un nivel foarte ridicat de potasiu, o minerala ce ajuta la controlul tensiunii arteriale.

Smochinele sunt de asemenea bogate in fibre dietetice ce ne pot ajuta sa scadem in greutate si sunt o sursa majora de calciu, protejand densitatea oaselor.

Desi nu sunt consumate de om ca atare, frunzele de smochin sunt prelucrate intr-un extract despre care se crede ca poate reduce nivelul de insulina al diabeticilor.

Atunci cand a pictat Capela Sixtina, Michelangelo a reprezentat “fructul interzis” printr-o smochina si nu un mar (ideea ca fructul interzis este un mar vine dintr-o confuzie din limba latina – malum inseamna atat rau – Pomul cunostintei binelui si raului – cat si mar).

5. Rodia

rodia Acest fruct cu o infatisare oarecum ciudata este foarte in voga in zilele noastre. Poate fi consumat atat in stare naturala, cat si sub forma de suc.

Citește și:

Fiind bogat in antioxidanti, ne apara de colesterolul “rau” si imbunatateste circulatia sangelui in organism.

Rodiile pot de asemenea sa reduca riscul de cancer la san si sa domoleasca simptomele de artrita.





Citeste articolul integral pe Garbo.ro

Vizionare placuta


Kudika
17 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.