Setari Cookie-uri

Totul despre Dieta Raw Vegan - Cea mai indragita dieta a vedetelor

Cum incidenta bolilor in zilele noastre este tot mai mare, majoritatea oamenilor cauta o dieta sanatoasa, usor de tinut si care totodata sa le asigure o silueta frumoasa.

In trend printre dietele moderne gasim si regimul Raw Vegan, un regim ce exista de mult timp.

Ce inseamna dieta Raw Vegan?



Pe scurt este o dieta vegetariana care foloseste doar alimente crude.


Astfel dieta Raw Vegan exclude:

- carnea de orice fel;

- lactatele;

- branzeturile;

- orice aliment preparat termic.


Dieta Raw Vegan nu permite prepararea termica a alimentelor, dar permite deshidratarea acetora, macinarea lor si pastrarea la rece cand este cazul.

Ce alimente permite dieta Raw Vegan?



Raw Vegan este mai mult un regim care permite consumul fructelor si legumelor proaspete, a germenilor proaspeti, a semintelor comestibile, a nucilor, alunelor, migdalelor etc. cu conditia ca acestea sa nu fie preparate termic.


Regimul permite macinarea unor alimente, de exemplu a semintelor, obtinerea unor pulberi din care se prepara alimente precum “paine” raw vegan sau chiar iaurt raw vegan.


Astfel ca o persoana care alege regimul Raw Vegan va avea nevoie de un blender de mare putere care sa pata transforma seminte in pulberi fine, dar si un aparat special de deshidratare a vegetalelor.


Astazi exista carti care prezinta numeroase diete raw Vegan foarte usor de preparat, astfel incat incepatorii acestui regim sa se poata descurca usor.


Dieta este puternic energizanta si are o mare capacitate de slabire. Este insa foarte important ca zilnic sa consumati cereale si seminte grase ori nuci sau mango, avocado, pentru a nu va priva de anumite vitamine. Unii aleg dieta Raw Vegan ca stil de viata.


Inainte de a urma orice regim alimentar consultati medicul specialist.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.