Setari Cookie-uri

Sfaturi pratcice: Cum alegi dieta potrivita

Daca ai incercat mai multe diete de-a lungul timpului si nu ai fost foarte multumita de rezultate sau efectul yo-yo a fost nelipsit, foarte probabil nu ai ales o dieta potrivita pentru organismul tau.

Iniante de a alege o dieta trebuie sa aflii care este cauza supraponderabilitatii. Astfel ca trebuie sa faci un set complet de analize si eventual sa vizitezi mai multi doctori: ginecolog, endocrinolog, internist etc. Dupa stabilirea cauzei principale a supraponderabilitatii trebuie sa alegi o dieta adecvata astfel incat sa nu iti perturbe sanatate. Uneori cauza supraponderabilitatii este excesul alimentar, consumul de mese mari, cu mai multe feluri de mancare si preparate foarte calorice. In acest caz trebuie sa alegi o dieta care iti dozeaza portiile.

Alege o dieta care poate deveni un stil de viata

Cea mai indicata dieta este cea care se transforma treptat intr-un stil de viata sanatos, cu alimente variate si sanatoase, cu preparate care nu au efecte toxice asupra metabolismului. De asemenea asigura-te ca in timpul dietei consumi suficienta apa, minim 1,5 litri pe zi. Dieta trebuie sa contina de asemenea si mese lichide: supe/ciorbe, cereale integrale cu lapte pentru cei fara intoleranta la gluten. Consumul de fructe si legume crude trebuie sa existe in mod obligatoriu intr-o dieta sanatoasa.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.