Setari Cookie-uri

Durian, cel mai bizar si intrigant fruct exotic

Afla care sunt beneficiile consumului de Durian, fructul-putoare. Fructul de Durian poate fi incadrat cu siguranta in categoria celor mai exotice, populare si neobisnuite fructe ale lumii. Durian are anumite proprietati care il recomanda drept un fruct excelent din punct de vedere nutritional, cu un gust interesant, deosebit.

Sunt voci care sustin ca fructul de Durian este si un puternic afrodiziac. Este un fruct considerat “curat”, intrucat “nicio bacteria si nicio mizerie nu pot trece de coaja sa tare, intr-un timp atat de scurt. Din pacate, nu exista nicio dovada stiintifica ca durianul este afrodiziac”, nota publicatia New Straits Times.

Durian, regele vitaminelor si al mineralelor

Fructul de Durian are un continut bogat de carbohidrati si de aceea este foarte satios. Este fructul cu cel mai bogat continut de proteine complexe. Contine totodata si acizi grasi esentiali, in compozitia sa aflandu-se peste 200 de flavoide. Fructul de Durian este bogat in vitamine si minerale. Durian contine vitamina C (o ceasca de Durian contine 48 mg de vitamina C sau 80% din valoarea zilnica conform Dietary Guidelines 2010 - U.S. Department of Health and Human Services), vitamina E (intr-o cantitate semnificativa), vitamine din complexul B (B5, B6, B1) si A, calciu, potasiu (important in reglarea tensiunii arteriale), fosfor, fier (intr-un procent deloc de neglijat), magneziu (39%), mangan, dar si zaharuri si apa. Consumarea acestui fruct contribuie la imbunatatirea memoriei si la cresterea energiei.

Citește și:

Fructul de Durian trateaza depresia si induce fericirea

Citeste articolul integral pe Garbo.ro

Iti recomandam si alte articole pe Garbo:

Soia, un remediu oriental antic

Pastura, mai valoroasa decat polenul

Opt nuci pe zi ne scapa de doctorii!

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.


Foto fr si main: YIM Hafiz

Foto interior 2: Amani Hasan

Vizionare placuta


Kudika
11 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.