Setari Cookie-uri

Dieta de slabire in sezonul rece

Iarna alimentatia este mult mai calorica decat in restul anotimpurilor, resursele de legume si fructe proaspete sunt mai scazute iar organismul ne cere alimente grase pentru ca sufera stresul dictat de temperaturile scazute.

Daca preferati friptura, este indicat sa asociati o salata de legume sau de muraturi.


O masa lichida pe zi


Este indicat ca zilnic sa consumati cel putin o masa lichida, de preferabil calda. Puteti consuma dimineata ca mic dejun un bol de cereale cu lapte cald si/sau la pranz sau la cina un bol de supa/ciorba.

Cele trei mese pe zi



Cele trei mese principale pe zi nu trebuie evitate, sunt considerate obligatorii daca doriti un echilibru metabolic care sa va ajute si in privinta siluetei. Micul dejun poate fi considerat si prima masa din zi, chiar daca se intampla sa va treziti mai tarziu. Micul dejun nu trebuie sa contina alimente acide.

Cele doua gustari


Intre micul dejun si pranz, apoi intre masa de pranz si cina puteti lua cate o gustare. Gustarea poate consta in fructe proaspete sau in legume, un iaurt, branza cu legume.

Ce tip de alimente nu este indicat sa consumati:

  • zahar. Folositi mierea ca inlocuitor;
  • preparate prajite;
  • foietaje;
  • unt, margarina hidrogenata, uleiuri in exces. Atentie, nu folositi mai mult de doua linguri de ulei la o ancare fara carne. La un preparat cu carne nu veti folosi deloc ulei. La salata se pune maxim o lingura de ulei.
  • "amidonoase" cu carne - acestea le veti consuma doar cu legume;
  • banzeturi combinate cu ou, carne sau "amidonoase" ori cereale (de exemplu rulada de cascaval cu pui). Branzeturile se combina doar cu legume (de exemplu salata cu branza);
  • nu consumati deloc sucuri din comert.
  • nu consumati mai mult de doua cesti de cafea pe zi si doua cesti de ceai pe zi. indicat este ca 80% din lichidele consumate intr-o zi sa fie reprezentate de apa;

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.