Setari Cookie-uri

Mezelurile - in topul celor mai nocive alimente

Mezelurile sunt consumate de mii de romani si o marte parte dintre familii le ofera copiilor cel putin la micul dejun sau in sandwichuri mezeluri.

Aceasta pentru ca producatorii pun accent pe gustul si mirosul mezelurilor, precum si aspectul apetisant al acestora, toate acestea realizandu-le prin substante chimice care imita aroma condimentelor, imbunatatesc culoarea, au conservanti pentru a rezista cat mai mult in raft si multe mezeluri sunt injectate cu acid hialuronic care retine apa (mezelurile se mentin astfel proaspete, hidratate si... grele).

Cele mai nocive mezeluri



Cele mai nocive mezeluri sunt considerate crenvustii, parizerul si salamul. Specialistii in nutritie si alimentatie atrag atentia si indeamna populatia sa consume cu moderatie mezelurile.

Copiii si persoanele care sufera de tensiune, boli de inima si diabet nu ar trebui sa consume mezeluri



Mezelurile - in topul celor mai nocive alimente Specialistii si medicii nutritionisti atrag atentia ca persoanele care sufera de boli cardiovasculare si diabet, precum si copiii ar trebui sa evite consumul de mezeluri.


Sunt recomandate insa mezelurile facute in casa cu continut scazut de grasimi, de exemplu pateu de casa, carnati de pasare, toba de casa etc.


Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.