Kudika
29 Iunie 2011

Prin "alimente cu calorii negative" intelegem acele alimente pentru digerarea carora organismul nostru consuma mai multe calorii decat aportul lor caloric. De exemplu la ingestia a 200 de grame de alimente cu calorii negative organismul va trebuie sa foloseasca 300 de calorii pentru a le metaboliza. In felul acesta va scoate din depozite necesarul de 100 de calorii in plus fata de cele 200 ingerate, favorizand astfel arderea grasimilor si scaderea in greutate. Va propunem o lista cu reprezentantii de baza ai alimentelor cu calorii negative.

Avocado

Alimente cu calorii negative: avocado

Acest fruct consistent, avand 160 de calorii la 100g, este unul dintre acele alimente cu calorii negative care merita sa fie consumat in orice moment al zilei. Metabolizarea acestuia insa necesita un consum de peste 200 de calorii. Avocado contine grasimi bune, vegetale, utile in mobilizarea grasimilor din depozitele adipoase, pe principiul “cui pe cui se scoate”. Fara aceste grasimi vegetale greu se pot mobiliza grasimile depozitate fiindca nu exista stimularea biochimica. Asemenea grasimi bune mai prezinta pestele, fructele de mare, dar si mango, pepenele galben, nucile necoapte, alunele necoapte si mai putin miejii de floarea-soarelui necopti.

Va recomandam un preparat dietetic cu calorii negative: se taie pe jumatate un fruct de avocado, se scoate samburele si se ia din pulpa fructului cu o lingurita astfel incat sa largiti spatiul unde statea samburele. Apoi umpleti cele doua jumatati cu un amestec obtinut din ceea ce ati luat din fruct, o ceapa taiata marunt, pitin marar, cateva cuburi mici de branza si frunze de menta. Bagati la cuptor fructele cat sa se rumeneasca, dar nu sa se coaca, apoi le consumati ca atare.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: