Setari Cookie-uri

Invata cum sa mananci bine si sanatos

Preocuparea pentru sanatate trebuie sa detina un loc important in viata noastra si este necesar sa constientizam ca multe dintre bolile cronice pot fi prevenite printr-un stil de viata sanatos, in care alimentatia ocupa unul dintre primele locuri. Dr. Maria Nitescu ne invata cum putem sa avem grija ca stilul nostru de viata sa respecte principalele ingrediente pentru a fi sanatosi.

Cati dintre noi stiu ce este acela un aliment sanatos? Cati dintre noi stiu care sunt alimentele pe care ar trebui sa le consume daca doresc sa manance sanatos? Ce stim despre siguranta alimentului? Acestea au fost doar o parte dintre subiectele pe care Dr. Maria Nitescu le-a discutat in cadrul temei ”Igiena alimentatiei & Siguranta alimentului”, sustinuta la prima editie a Conferintei Nationale Sanatate prin Alimentatie.

”In ultimul timp auzim tot mai des mesaje care promoveaza alimentatia sanatoasa, concept pe care multi oameni doresc sa il aprofundeze si sa il adopte. Deseori, in supermarketuri, raioanele de produse bio sunt asaltate de cumparatori dornici sa aleaga pentru familia lor, alimente sanatoase. Este adevarat ca „bio" inseamna un aliment mai sigur, dar nu si sanatos daca este dezechilibrat ca aport de energie si nutrienti” a adaugat Dr. Maria Nitescu.

Citește și:

Alimentatia dezechilibrata este conform specialistilor una din cauzele cresterii numarului de persoane care sufera de diverse afectiuni. Statisticile din intreaga lume arata ca obezitatea este cea mai raspandita boala de nutritie. Mai ingrijorator este faptul ca si numarul copiilor supraponderali si obezi este in continua crestere. In 2008, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, numarul persoanelor supraponderale din randul adultilor de peste 20 de ani, se ridica la 1,5 miliarde din care 500 milioane de persoane erau obeze.

Dr. Maria Nitescu considera ca: alimentatia echilibrata si sanatoasa, activitatea fizica constanta, controlul adecvat al greutatii, precum si al anumitor factori de risc, cum ar fi fumatul sau consumul excesiv de alcool, duc la o stare buna de sanatate. Persoanele care aleg un stil de viata sanatos sunt de cele mai multe ori, mai energice, mai fericite, mai performante, cu un risc mai scazut de imbolnavire.

Citește și:

Sursa: ComunicateMedicale.ro

Vizionare placuta


Kudika
13 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.