Setari Cookie-uri

Alimente DA si NU pentru depresie

Desi depresia nu depinde de un singur factor, o dieta potrivita este primul pas si cel mai eficient in a o preveni, dar si in tratarea cazurilor usoare de depresie. Iata care sunt metodele naturale de prevenire a depresiei, dar si alimentatia antidepresie:

Comunicat de presa xingshenzhuang.ro

Nu este o noutate faptul ca ceea ce mancam are efect asupra noastra, atat fizic cat si mental. Unele studii recente au aratat ca dieta mediteraneana poate preveni depresia.

Nu este o noutate faptul ca ceea ce mancam are efect asupra noastra, atat fizic cat si mental. Unele studii recente au aratat ca dieta mediteraneana poate preveni depresia. Cercetatorii cred ca, avand in vedere ca in zona mediteraneana sunt mai putine cazuri de depresie decat in alte zone ale lumii, dieta, bogata in fructe, legume, peste, nuci, cereale si ulei de masline, ajuta la mentinerea unei stari de spirit sanatoase. depresia, alimentatie anti-depresie

Desi depresia nu depinde de un singur factor, o dieta potrivita este primul pas si cel mai eficient in a o preveni, dar si in tratarea cazurilor usoare de depresie. De multe ori, lipsa vitaminelor, mineralelor si acizilor grasi poate cauza sau poate contribui la aparitia depresiei. Cercetatorii spanioli de la universitatile din Las Palmas si Navarra au studiat un grup de 10.084 oameni de-a lungul a 4 ani si au descoperit ca persoanele care au urmat o dieta mediteraneana au fost cu 30 % mai putin predispusi catre depresie.

Citește și:

Un studiu similar a fost efectuat si in Marea Britanie si rezultatele au fost aceleasi. "Este foarte posibil ca o combinatie a acizilor grasi omega 3 cu grasimi nesaturate si antioxidantii ce provin de la ulei de masline si nuci, dar si a grupului de vitamina B care provine din dieta mediteraneana sa aiba un efect protector impotriva depresiei", spun coordonatorii studiului ce a avut loc in Spania.

Alimentele bogate in Seleniu

Studiile au aratat de asemenea ca exista o legatura puternica intre aparita depresiei si nivelului scazut de selenium din corp. Cerealele, carnea, ouale si nucile sunt cele mai importante surse de selenium. Cantitatea zilnica recomandata de selenium este de 0.06 mg pentru femei si 0.07 mg pentru barbati.

Peste

Acizii grasi ce pot fi gasiti in peste sunt esentiali pentru sanatatea inimii, a creierului, dar si pentru sanatatea mintala. Omega 3 si Omega 6 sunt nutriti ce nu pot fi produsi de organism si unicul mod de a obtine o cantitate adecvata este o dieta bogata in peste gras precum ton, macrou, dar si seminte de dovleac.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.