alimente anticancer

Somon

Oamenii de stiinta sustin ca un nivel mic de vitamina D din organism poate fi unul din motivele aparitiei cancerului. Ei au descoperit ca vitamina D este cea care blocheaza dezvoltarea vaselor de sange care hranesc tumorile si opresc proliferarea celulelor canceroase si precanceroase. Asadar, in lupta pentru preventia sau tratarea cancerului se recomanda alimente bogate in vitamina D, printre care lactate dar si carne de somon.

Nuci, alune, migdale si seminte

Studiile spun ca alimentele bogate in Vitamina E pot sa ne protejeze de cancerul la stomac, colon, plamani, ficat etc. Nucile, alunele, semintele de floarea soarelui si migdalele sunt alimente care nu trebuie omise din dieta zilnica pentru ca ele au un continut mare de vitamina E si alti nutrieni buni si sunt satioase. Atentie! Nu consumati cantitati mari pentru ca au multe grasimi.

Vin rosu

Studii recente realizate de Journal of Women's Health au aratat ca vinul rosu, consumat moderat, poate scadea riscul de aparitie a cancerului la san. Moderatia este cuvantul cheie, caci un consum mai mare de doua pahare pe zi poate ridica riscul de aparitie a maladiei.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!
Un alt studiu a scos la iveala faptul ca vinul rosu contine resveratrol, o substanta care ajuta celulele sa reactioneze mai bine la tratamentul pentru cancer si care le protejeaza pe cele sanatoase. De asemenea, s-a stabilit ca vinul rosu este foarte bun in protectia impotriva razelor solare.

Cum deosebeşti roşiile româneşti de cele de import
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: