Setari Cookie-uri

Sfaturi a la dr. Menci. Top 5 salate de vara racoritoare si sanatoase!

Potrivit cartii "Reinvata sa gatesti. Carte de bucate sanatoase" relansata de dr. Menci exista cinci salate pe care le putem manca fara grija, deoarece au ingrediente naturale, sunt rapid de preparat si ne sustin organismul pe timp de vara!

Comunicat de presa

Potrivit cartii "Reinvata sa gatesti. Carte de bucate sanatoase" relansata de dr. Menci exista cinci salate pe care le putem manca fara grija, deoarece au ingrediente naturale, sunt rapid de preparat si ne sustin organismul pe timp de vara!

Rucola, castravetii si rosiile, vedetele sezonului

Ce poate sa fie mai sanatos si mai hranitor pe timp de canicula decat o salata cu ingrediente abia cumparate din piata?!

Rosii, castraveti, vinete, ardei, toate acestea se gasesc din abundenta pe tarabele vanzatorilor, indemnandu-ne la o dieta sanatoasa si delicioasa, ideala pentru organismul dar si silueta noastra.

Top 5 salate racoritoare, rapide si sanatoase, ideale pe timp de vara!

1.Sala de rucola cu rosii cherry

Reteta traditionala a acestei salate ne invata ca avem nevoie de o jumatate de kilogram de frunze de rucola, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, sare si lamaie. Cu toate acestea, esista cateva sfaturi care pot transforma aceasta reteta intr-un preparat cu adevarat natural si sanatos! salata de vara - dr Menci Tot ce trebuie sa facem este sa folosim sare de mare bruta cu ierburi aromatice sau cu alge marine si sa folosim ulei de masline extravirgin, sau alte uleiuri presate la rece argan, in, canepa, nuca, ne explica prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi in cartea Reinvata sa gatesti. Carte de bucate sanatoase.

Citește și:

De ce salata de rucola cu rosii cherry?

Aceasta este o salata bogata in fibre alimentare, minerale si vitamine, cu efect revigorant, si detoxifiant.

Rucola imbunatateste imunitatea, regularizeaza nivelul colesterolului in sange si are actiune antioxidanta.

Rosia este o sursa importanta de antioxidanti, precum licopen si vitaminele C si A, cu efect imunostimulator si de mentinere a energiei. In plus mareste rezistenta la bolile infectioase si grabeste vindecarea ranilor.

2.Salata de ton

Salata de ton ne este recomandata in alimentatie deoarece are la baza o combinatie corecta de legume si oua!

Atunci cand preparam salata de ton trebuie sa tinem cont de cateva sfaturi sa folosim sare marina bruta; sa spalam bine ciupercile fara a le curata insa de coaja, deoarece in coaja se afla multe substante biologice active si majoritatea proteinelor; sa rupem salata si nu sa o taiem cu cutitul si sa calim ciupercile in tigaie tip wok, folosind ulei de masline sau de palmier nehidrogenat, ne-a dezvaluit dr. Menci in cartea Reinvata sa gatesti.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.