Setari Cookie-uri

Laptele de capra: Beneficii miraculoase pentru sanatate

Oare cine nu a auzit ca Regina Cleopatra isi mentinea frumusetea cu care a cucerit imparatii romani cu ajutorul ... laptelui de capra?

10 Beneficii ale consumului de lapte de capra

Adio intoleranta la lactoza cu laptele de capra

Multe persoane care au intoleranta la lactoza au descoperit ca pot consuma lapte de capra fara sa aiba probleme. Explicatia medicilor este ca laptele de vaca are in componenta ta substante care provoaca alergii si care, in laptele de capra, sunt in mare masura absente. In plus, va ziceam si mai sus de cat timp are nevoie organismul sa digere laptele de capra (aproximativ 20 de minute), ceea ce inseamna ca el trece atat de repede prin tubul digestiv incat nu are timp sa fermenteze si sa creeze probleme persoanelor alergice.

Infertilitatea masculina si feminina, tratata cu lapte de capra

Laptele de capra a fost folosit inca din vremea stramosilor nostri in tratarea infertilitatii. Explicatia ar fi ca laptele de capra stimuleaza sistemul endocrin, imbunatatind activitatea gonadala si secretia de hormoni masculini. In plus, aminoacizii din laptele de capra imbunatatesc calitatea spermei. Pentru a trata infertilitatea, se recomanda consumul unei jumatati de litru de lapte de capra zilnic, amestecat cu suc de napraznic sau iarba de napraznic pisata (cate 2-3 linguri de zi).

Citește și:

Laptele de capra, bun pentru slabit

Laptele de capra este bogat in calciu iar organismul nostru il asimileaza foarte bine. Un studiu recent publicat in American Journal of Clinical Nutrition spune nu numai ca avem nevoie de calciu pentru ca este foarte bun in dietele pentru slabit, dar explica si de ce. Studiul a fost facut pe femei cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, au fost impartite in doua grupe: unele au consumat mai putin calciu, iar altele mai mult timp de un an de zile. La sfarsitul studiului, s-a constatat ca femeile care aveau doza de calciu mai mare aveau o rata de ardere a grasimilor de 20 de ori mai mare decat a celor care consumau mai putin calciu. In plus, primele erau mai sanatoase pentru ca, atunci cand organismului nu i se ofera doza necesara de calciu, incepe sa isi ia resursa din oase pentru a functiona normal.

Citeste articolul integral "Laptele de capra - un miracol pentru sanatate" pe Garbo.ro

Citește și:

Garbo.ro iti recomanda mai multe articole pentru tine si sanatatea ta:

Viagra romaneasca: Catina si cele 10 beneficii ale sale

Merele de aur ale sanatatii: 11 beneficii ale rosiilor

Aroma Sanatatii: 10 beneficii tamaduitoare ale Usturoiului

Leurda - planta minune a primaverii

Urzica - 15 beneficii spectaculoase pentru sanatatea noastra

Papadia - planta miraculoasa cu puteri tamaduitoare

Spanacul - 9 beneficii uimitoare pentru sanatatea noastra

Sanatate din natura: 11 Beneficii sanatoase ale steviei romanesti

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.