Cine nu iubeste inghetata? Stiati totusi ca pe langa toate dezavantajele pe care ni le ofera consumul acesteia, exista si cateva beneficii demne de retinut?

1. Inghetata este o sursa de vitamine.

beneficii ale consumului de inghetata

Blugi scurți de vară: modele sexy de purtat în sezonul cald

Inghetata este o bogata sursa de vitamine precum vitamina A, vitamina B6, vitamina B12, vitamina C, vitamina D si vitamina E. De asemenea, inghetata contine tiamina, riboflavina si niacina. La fel, inghetata are in componenta sa si vitamina K ce previne formarea de cheaguri de sange.

Foto: Sxc.hu

2. Inghetata este o sursa de minerale.

Inghetata are in componenta sa calciu si fosfor, fiind o importanta sursa de minerale. Asadar, consumul ei ne ajuta sa avem oase mai puternice si sa evitam afectiunile legate de lipsa calciului. Mai mult, cercetatorii au descoperit recent faptul ca pietrele la rinichi pot fi reduse prin consumul regulat de calciu. La fel, prin mineralele pe care le contine, inghetata previne si simptomele sindromului pre-menstrual - inca un motiv bun pentru care sa o consumam, mai ales pe timp de vara.

3. Inghetata este o sursa de energie.

Inghetata este o incredibila sursa de energie! Are o valoare nutritionala mare - contine carbohidrati, grasimi si proteine - ce sunt elemente esentiale pentru energie. Desi consumand inghetata putem sa crestem in greutate, atunci cand avem nevoie de energie, consumata in cantitate echilibrata nu ne va face rau.

10 beneficii ale nucii de cocos. Este un fruct cu efecte miraculoase asupra organismului tau

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: