Setari Cookie-uri

10 Curiozitati fascinante despre regimul vegetarian

In ultimii ani, dieta vegetariana a devenit din ce in ce mai populara in intreaga lume. Tocmai de aceea, ne-am gandit sa va expunem cateva detalii interesante despre stilul de viata vegetarian, beneficiile lui si cei mai faimosi oameni care l-au adoptat.

10 lucruri interesante despre dieta vegetariana

1. India, o tara cu filosofie vegetariana.

Dieta vegetariana este legata, in mod traditional, de civilizatiile din India antica. Chiar si astazi, datorita religiei, 40 % din populatia Indiei este vegetariana (si sustine acest regim de viata in mod natural), in comparatie cu 6% in Europa.

dieta vegetariana beneficii

Image © Shutterstock - 11377288

2. Societatea Vegetariana.

Prima Societate Vegetarina a fost infiintata in Marea Britanie, in anul 1847. Tinta principala a acesteia era sa demonstreze tuturor oamenilor ca o dieta vegetariana nu are efecte negative asupra organismului, fiind posibil sa ducem un stil de viata sanatos si fara carne.

3. Copilul vegetarian, mai destept?

Cercetatorii din Marea Britanie au descoperit faptul ca IQ-ul unui copil poate determina daca el va opta pentru o dieta vegetariana atunci cand va deveni adult. Asadar, cu cat copilul este mai inteligent, cu atat are mai multe sanse sa adopte un stil de viata vegetarian.

Citește și:

4. O memorie mai buna.

La fel, se spune despre persoanele care urmeaza o dieta vegetariana ca au o memorie mai buna si o inteligenta mai ascutita, interactionand, socializand si analizand tot ceea ce se intampla in jurul lor mai usor.

dieta vegetariana - broccoli contine calciu 5. Broccoli = Calciu

Calciul este o substanta extrem de importanta pentru o dezvoltare armonioasa a organismului si pentru oase puternice. Majoritatea oamenilor sunt de parere, in mod gresit, ca lactatele sunt cea mai buna sursa de calciu. De fapt, unele legume verzi (precum broccoli) sunt o mai buna sursa de calciu, deoarece ele sunt absorbite mai usor de organismul nostru.

Image © Shutterstock - 24152974-1

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.