Setari Cookie-uri

6 Boli Moderne ale Alimentatiei

Alimentatia reprezinta in zilele noastre unul din cei mai mari dusmani ai sanatatii. Desigur ca numarul bolilor produse de alimentatie este destul de mare, insa intentia noastra este de a va informa cu privire la cele mai frecvente boli date de mancare, boli care devin astazi un real motiv de ingrijorare in domeniul medical.

Iata cele mai frecvente boli cu care se confrunta lumea moderna.

Dibetul zaharat

Cauzele care duc la instalarea diabetului zaharat de tip 2 sunt multiple, insa principala cauza este alimentatia inadecvata care duce la obezitate si de aici mai departe la rezistenta periferica la insulina. Sportul regulat si o alimentatie adecvata atat calitativ cat si cantitativ tine diabetul zaharat departe.

Iti recomandam sa citesti si: Dieta care combate diabetul

colon iritabil

Sindromul colonului iritabil

Tot mai multe persoane sunt diagnosticate in zilele noastre cu colon iritabil. Cauzele estentiale ale acestui sindrom sunt reprezentate de alimentatie, dar se pare, dupa unii specialisti, ca si fumatul ar avea o parte de vina, dar nu esentiala ci doar ca factor favorizant.

O stimata cititoare a revisteai Healthy ne-a trimis de curand o dieta pe care aceasta a incercat-o si care a ajutat-o sa scape de colonul iritabil: Cum am scapat eu de colon iritabil

Citește și:

tensiune arteriala mare

Tensiunea arteriala mare, colesterolul marit, ateroscleroza si bolile cardiovasculare

Se pare ca debutul bolilor cardiovasculare care au la baza ateroscleroza (acumularea de colesterol „rau” in peretii arterelor) isi incep evolutia inca din copilarie dupa unele cercetari. De aceea se impune prudenta inca din alimentatia copiilor. Obezitatea infantila sta la baza multor delegrari metabolice.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.