Setari Cookie-uri

15 CURIOZITATI fascinante despre zahar!

Zahar bun, zahar rau.... Am parodiat celebrul serial 'Om bogat, om sarac'. Dar oare, atunci cand ne gandim la 'dulcele nostru cel de toate zilele', cine este mai bogat? Cel care consuma prea mult zahar, sau cel care il elimina pe cat mai mult posibil, din alimentatia sa?

7. Orice cuvant care are terminatia “oza”, de exemplu fructoza, este un tip de zahar. Lactoza, de exemplu este zaharul pe care il contine in mod natural, laptele. Zaharina in schimb, este un indulcitor artificial.

8. Zaharina este de 200, pana la 700 ori mai dulce decat zaharul de masa, obisnuit.

9. Brazilia este cel mai mare producator de zahar la nivel mondial, adic 25% din productia globala. Cea mai recenta recolta a lor a fost de 38 de milioane de tone de zahar, din care doua treimi au fost exportate in peste 100 de tari.

10. Zaharul creste riscul de diabet, desi nu este in mod direct legat de aceasta boala. Diabetul de tip 1 are cause gentice, necunoscute, in timp ce diabetul de tip 2 are cause genetice, dar este provocat si de stilul de viata. De exemplu, kilogramele in plus si dieta excesiv de bogata caloric poate creste riscul de diabet tip

Citește și:

Citeste continuarea articolului15 Curiozitati despre Zahar

peGarbo.ro

Foto homepage si interior: Sxc.hu

Vizionare placuta


Kudika
24 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.