Sanatatea este o”avere” greu de intretinut. Primavara ne pune la dispozitie plante si alimente excelente pentru detoxifiere, regenerare si energizare. Va propunem 5 alimente de primavara care tin bolile departe.
Urzica

Urzica
Urzica este cunoscuta inca din antichitate pentru efectele sale benefice asupra sanatatii. Chiar si “veninul” din micii spiculi aflati la nivelul frunzelor au efecte tamaduitoare.
Urzicile se pot consuma gatite primavara, avand numeroase beneficii sanatoase:
- Au efect puternic detoxifiant;
- Reduc manifestarile gastritei, ulcerului si sunt utile in arsurile la stomac;
- Contin substante antioxidante cu rol anticanerigen;
- Contin fibre care ajuta in combaterea constipatiei si in detoxifierea colonului;
- Sunt energizante, vitaminizand organismul;
- Au efect tonic, combatand astenia de primavara;
- Detoxifica ficatul si rinichii etc.
“Veninul” din micii tepi aflati la nivelul frunzelor este util in bolile artrozice, reducand inflamatia si avand rol calmant asupra durerilor articulare.