Setari Cookie-uri

Efectele nocive ale cartofilor prajiti

Pe langa felurile de mancare traditionale, in Romania, cartofii prajiti sunt de asemenea, foarte populari. Printre romani, combinatia cartofi prajiti si friptura, desi nerecomandata de medici si nutritionisti, este considerata a fi o delicatesa. Suntem oare constienti cat de mult rau ne facem consumand foarte des cartofii prajiti?

2. Cartofii prajiti pot fi preparati in grasimi daunatoare pentru organism

Cartofii prajiti, mai ales cei de la fast-food, pot fi preparati in grasimi daunatoare pentru organism.
Este vorba despre grasimile trans. Acestea pot cauza boli grave cum ar fi bolile de inima. Grasimile trans deriva din grasimile nesaturate pe care le regasim in margarina, de exemplu.

Evitati alimentele care contin sintagma "partial hidrogenat" pe ambalaj. Aceste grasimi raman in corp pentru mai multa vreme, afectand peretii vaselor in care se depun si ducand la ateroscleroza. In timp, vasele se pot leza, iar trombocitele din sange se "lipesc" de peretii vaselor de sange, formand mici cheaguri si provocand mai tarziu accidente vasculare si infarcte.

Citeste continuarea articolului 3 motive sa nu mai mananci cartofi prajiti + un bonus pe Garbo.ro

Citește și:

Iti mai recomandam si:

O dieta echilibrata: 7 carbohidrati sanatosi

Reteta: Cartofi copti cu usturoi

Vizionare placuta


Kudika
29 Ianuarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.