Pe langa felurile de mancare traditionale, in Romania, cartofii prajiti sunt de asemenea, foarte populari. Printre romani, combinatia cartofi prajiti si friptura, desi nerecomandata de medici si nutritionisti, este considerata a fi o delicatesa. Suntem oare constienti cat de mult rau ne facem consumand foarte des cartofii prajiti?
2. Cartofii prajiti pot fi preparati in grasimi daunatoare pentru organism
Cartofii prajiti, mai ales cei de la fast-food, pot fi preparati in grasimi daunatoare pentru organism.
Este vorba despre grasimile trans. Acestea pot cauza boli grave cum ar fi bolile de inima. Grasimile trans deriva din grasimile nesaturate pe care le regasim in margarina, de exemplu.
Evitati alimentele care contin sintagma "partial hidrogenat" pe ambalaj. Aceste grasimi raman in corp pentru mai multa vreme, afectand peretii vaselor in care se depun si ducand la ateroscleroza. In timp, vasele se pot leza, iar trombocitele din sange se "lipesc" de peretii vaselor de sange, formand mici cheaguri si provocand mai tarziu accidente vasculare si infarcte.
Citeste continuarea articolului 3 motive sa nu mai mananci cartofi prajiti + un bonus pe Garbo.ro
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Exprimă-ți frumusețea! Celebrează World Hair Day cu OGX® și descoperă pașii de urmat pentru a avea un păr strălucitor
- 20 de creme de față pentru hidratare și beneficii maxime
- APIVITA lansează 5 Action Ser de ochi cu extract de crin alb: îngrijire avansată pentru frumusețea ochilor