Setari Cookie-uri

Dieta Montignac: Cum sa slabesti rapid mancand ce-ti place

Dieta Montignac a fost inventata la sfarsitul anilor '80 de catre francezul Michel Montignac. Ea promoveaza slabirea nu prin abtinere alimentara, ci prin consumul unor alimente care hranesc sanatos si care, prin combinarea lor corecta, pot declansa procesul de slabire. Printre acestea se numara ciocolata neagra, branza si laptele degresat, precum si painea de secara.

Combinarea alimentelor

dieta motignac O alta directie pe care este structurata dieta Montignac este cea a combinarii sanatoase a alimentelor, ceea ce previne fluctuatiile bruste de zahar din sange si ne ajuta ulterior sa pierdem in greutate. Combinatiile corecte conform regimului Montignac sunt cele de lipide + proteine sarace in grasimi (si vegetale) sau carbohidrati + proteine sarace in grasimi (si vegetale).

Foto@Shutterstock.com

Astfel, lipidele (grasimile) nu trebuie consumate niciodata la aceeasi masa cu carbohidratii, ci numai la un interval orar de minim 3-4 ore intre ele. In plus, se vor consuma numai grasimi de buna calitate (grasimi mono si polinesaturate, acizi grasi), cum sunt cele continute in uleiul de masline si in diversele tipuri de peste.

Etapele dietei Montignac

In faza intai (de slabire) a regimului Montignac, se vor scoate complet din alimentatie carbohidratii cu indice glicemic peste 35, precum si grasimile nocive. La aceasta se adauga consumul de lipide sanatoase, proteine sarace in grasimi (peste, oua - nu prajite!, iaurt degresat etc.) si surse vegetale de fibre (cereale integrale, majoritatea legumelor). In plus, consumul de apa (1,5 – 2 litri pe zi) este esential, la fel ca si evitarea consumului de cafea.

Citește și:

[...] more

Citeste continuarea articolului: Dieta Montignac: Cum sa slabesti rapid mancand ce-ti place by Garbo.ro

Andreea Peticaru

Foto homepage si interior@Shutterstock.com

Afla mai multe informatii despre dieta Montignac, precum si mai multe retete propuse pentru slabit citind una dintre cartile scrise de Michel Montignac.

Iti recomandam sa citesti si:

Cele 3 Super Diete de detoxifiere ale primaverii

Dieta macrobiotica - dieta care slabeste si elimina toxinele din organism

Incredibila dieta cu APA: afla beneficiile lichidului vietii!

Dieta ULTRAMETABOLISM - slabesti 10 kilograme mancand sanatos!

Medicina sfanta a naturii: 10 leacuri exceptionale din vremea lui Iisus

Dieta Sonoma - dieta care te subtiaza rapid si te slabeste ca la Pacific: pe termen lung!

Vizionare placuta


Kudika
21 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.