Energizante Naturale pe care trebuie sa le incerci

Energizante Naturale pe care trebuie sa le incerci

Cu totii avem nevoie de energie in fiecare zi pentru a ne simti bine si pentru a ne desfasura activitatile fara a depune un efort deosebit.

V-ati gandit vreodata care sunt sursele organismului pentru a-si mentine nivelul energetic optim? Ei bine trebuie sa stiti ca alimentatia joaca un rol foarte important in privinta energiei de zi cu zi, dar sunt si alti factori pe care vi-i schematizam mai jos:
- sportul – fara miscare organismul “nu are nevoie” sa faca depozite importante pentru energie (sub forma de glicogen de exemplu) si de asemenea metabolismul nostru poate deveni “lenes”.
- odihna – prin somn tesuturile se refac si organismul isi “incarca bateriile”;
- starea de sanatate– se stie deja ca starea de sanatate influenteaza atat energia noastra, cat si spihicul. Astazi sunt domenii dedicate legaturii dintre trup si psihic, chiar si in cadrul medicinei existand specialitati ca psihosomatica sau psihologie medicala.
- starea psihica – asa cum spuneam mai sus, exista o influenta in dublu sens in psihic si corp;
- factorii de mediu – de exemplu un mediu poluat ne poate afecta, in schimb ce un mediu natural, curat, ne aduce un plus de energie. Tot aici putem include culorile, zgomotul, presiunea atmosferica si alti factori de mediu care ne pot influenta;
- activitatile sociale, cariera, familia etc.

retete energizante naturale facute in casa

Vom dezvolta insa in articolul curent idei privind energizarea organismului prin intermediul alimentatiei si va vom propune cateva retete naturale pe care merita sa le incercati.

Energizante Naturale cu efect rapid si sanatos

Combinatii pe baza de cereale si cafeina

Va prezentam o reteta pe care merita sa o incercati atat pentru energizarea fizica, cat si pentru cea intelectuala. Cerealele contin glucide cu absorbtie lenta ceea ce va asigura energie pe parcursul a mai multor ore.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri