Setari Cookie-uri

Viata in cuplu ingrasa peste 60% dintre romanii casatoriti

Romanii poarta cu ei 200.000 de tone de exces ponderal

Obezitatea atrage o serie de consecinte ingrijoratoare pentru sanatatea oamenilor. Din studiul pe care l-am efectuat, a reiesit ca dintre persoanele care au exces ponderal, peste 70% nu au tinut nici macar o dieta, semn ca nu constientizeaza impactul pe termen lung al obezitatii. Iar dintre aceia care insa au urmat un regim alimentar, aproximativ 40% s-au declarat nemultumiti de rezultate. De aceea, noi, medicii, trebuie sa prevenim raspandirea acestei boli si, mai mult, sa oferim cel mai eficient tratament. La ora actuala, chirurgia metabolica este singura solutie care raspunde nevoilor acestor pacienti.” declara Dr. Catalin Copaescu, Medic Primar Chirurgie Generala, cu competenta in Chirurgie Laparoscopica si Chirurgie Bariatrica, Director General Ponderas.

Pentru tratarea obezitatii si a afectiunilor pe care le cauzeaza, chirurgia metabolica este recunoscuta la nivel international ca fiind cea mai eficienta solutie de tratatament. Cu ajutorul chirurgiei metabolice, pacientul surpaponderal si obez pierde atat excesul ponderal si isi amelioreaza, pana la vindecare, bolile metabolice.

Citește și:

Ardealul, zona cea mai afectata de obezitate

Conform aceluiasi studiu efectuat de Ponderas, dintre regiunile Romaniei, Ardealul se confrunta cel mai mult cu problema obezitatii, aflandu-se in topul zonelor afectate. Aproximativ 21% dintre respondentii care locuiesc in Ardeal si Banat au declarat ca sufera de obezitate. Pe locul urmator, cu 17,2% persoane obeze din totalul de locuitori se regaseste Oltenia.

harta grafica a obezitatii in romania

Vizionare placuta


Kudika
14 Iunie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.