Comunicat de presa
Dr. Maria Nitescu ne invata cum putem sa avem grija ca stilul nostru de viata sa respecte principalele ingrediente pentru a fi sanatosi.
De asemenea, Dr. Maria Nitescu ne recomanda o lista de alimente pe care trebuie sa le consumam in cantitati cât mai mici sau cat mai rar: alimente / bauturi racoritoare ce contin zahar adaugat; grasimile solide (unt, untura, seu), inclusiv margarina ce contine acizi grasi trans, alimente preparate cu grasimi saturate, grasimi hidrogenate si zahar (prajituri, patiserie, inghetata etc); produsele de panificatie si cerealele rafinate (paine alba, sortimente de panificatie din faina alba, paste din faina alba, orez decorticat etc); sarea si toate produsele procesate ce contin sare (conserve in saramura, mezeluri, snacksuri etc); bauturile alcoolice.
”Trebuie sa stim ca o alimentatie sanatoasa nu inseamna numai ce consumam, ci si cât consumam, cum le combinam, cum preparam alimentele, de câte ori mâncam si când mâncam. De asemenea, nu trebuie sa uitam cât de importanta este activitatea fizica, unul dintre principalele ingrediente ale sanatatii noastre, care ajuta la reducerea semnificativa a riscului aparitiei bolilor cardiovasculare, a hipertensiunii arteriale, a accidentelor vasculare cerebrale, a diabetului zaharat al adultului si a obezitatii” ne spune Dr. Maria Nitescu, sef lucrari UMF Carol Davila.
Foto@Shutterstock.com
Spune-ti parerea!