Setari Cookie-uri

ALARMANT: Grapefruit-ul iti poate pune VIATA in pericol

Grapefruit-ul este apreciat pentru beneficiile sale asupra sanatatii, dar totodata incriminat pentru multe "dezastre". Putini sunt insa cei dintre noi care cunosc contraindicatiile grapefruitului.

Grapefruit-ul iti pune viata in pericol

Grapefruit-ul contine o serie de substante puternic active la nivelul ficatului, inhiband unele procese. Pentru beneficiile sale grapefruitul este indicat persoanelor care nu sufera de vreo boala si care nu se afla sub tratament.

In spitalele din Vest grapefruit-ul si sucul de grapefruit sunt interzise din pricina interactiunilor cu diverse tratamente.

grapefruit interactiuni

Astfel ca, in unele situatii, grapefruit-ul anuleaza/potenteaza efectul unor medicamente cu rol vital si poate pune viata pacientului in pericol.

Grapefrui-tul anuleaza efecetul anticonceptionalelor orale

Pentru ca si pilulele contraceptive sunt metabolizate in ficat, grapefruit-ul interactioneaza cu efectul acestora, astfel incat femeia risca sa ramana insarcinata. Daca femeia se afla sub tratament hormonal, este indicat de asemenea sa evite consumul de grapefruit.

Citește și:

Grapefruit-ul interactioneaza cu medicamentele pentru inima

In cazul persoanelor care iau tratament pentru inima, grapefruitul poate anula sau potenta efectul acestora, astfel incat poate pune viata unui cardiac in pericol.

grapefruit interactiuni

Grapefruit-ul poate duce la colaps al tensiunii arteriale

Persoanele care sufera de hipertensiune arteriala si se afla sub tratament medicamentos nu ar trebui sa consume grapefruit. Acest fruct actioneaza la nivel molecular si interactioneaza cu medicamentele hipotensoare, al caror efect il potenteaza. Pacientul poate suferi variatii mari ale valorilor tensiunii arteriale, uneori acestea pot fi foarte scazute.

Grapefruit-ul actioneaza asupra colesterolului

Este un fruct cu efecte fabuloase in dietele de slabire, insa nu ar trebui consumat de persoanele care urmeaza un tratament de scadere a colesterolului in sange.

Citește și:

foto 1: grapefruit efecte adverse @Shutterstock.com

foto 2: grapefruit interactiuni medicamentoase @Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.