Comunicat de presa
Bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, obezitatea, tulburarile functionale digestive, osteoporoza, anemia sunt doar cateva din afectiunile care sunt asociate si cu alimentatia excesiva sau carentata. In fata acestei situatii alarmante, medicii recomanda populatiei adoptarea unui stil de viata sanatos, cu activitate fizica zilnica si cu o dieta echilibrata care sa cuprinda legume, fructe, lactate si alimente ce contin grasimi nesaturate, evitand orice exces caloric.
Un aliment care, conform specialistilor, contribuie la buna functionare a organismului este iaurtul. Beneficiile iaurtului se datoreaza continutului de nutrienti importanti pentru sanatate, precum proteinele complete, calciul, potasiul, fosforul, zincul, bacteriile lactice vii si vitaminele.
In primul rand, iaurtul reprezinta un aliat important in mentinerea densitatii osoase. Conform unor studii, in Romania se inregistreaza un aport insuficient de calciu, fata de doza zilnica recomandata de 800mg/zi, fapt ce determina prevalenta crescuta a osteoporozei si fracturilor osteoporotice. Astfel, pentru a compensa deficitul de calciu, specialistii nutritionisti recomanda un pahar de iaurt zilnic. Mai mult, consumul zilnic de iaurt, combinat cu exercitiul fizic zilnic si o alimentatie echilibrata ajuta la mentinerea unei bune densitati osoase de-a lungul vietii.
Una dintre marile probleme de sanatate ale lumii contemporane este obezitatea. Iaurtul poate fi asociat si cu pierderea in greutate, mai ales in zona abdomenului, locul unde se acumuleaza cea mai mare parte din tesutul adipos. De aceea, specialistii recomanda consumul de lactate degresate sau cu putina grasime, ca parte a unei diete controlate din punct de vedere caloric. Iaurturile cu un continut redus de grasimi sau fara grasimi permit integrarea acestora in dieta adaptata nevoilor nutritionale la orice varsta si in orice patologie, cu exceptia alergiilor la proteinele din lapte.
Foto: beneficiile iaurtului @Shutterstock.com
Spune-ti parerea!