Setari Cookie-uri

PERICOL: De ce nu este bine sa mananci OREZ reincalzit

Cu aproximativ 25 de ani in urma Ministrul Edwina Currie a starnit un adevarat scandal cu privire la riscul asupra sanatatii pe care alimentele il pot avea.

De asemenea este atrasa atentia celor care adopta regimul raw vegan - neprepararea termica a alimentelor poate creste riscul de imbolnavire.

orez reincalzit

Sfaturi pentru a servi orez si paste in conditii “de siguranta”

  • raciti rapid, dupa gatire, preparatul intr-un recipient cu apa rece. Apoi depozitati orezul sau pastele la frigider;
  • nu consumati orez sau paste lasate la temperatura camerei mai mult de doua ore;
  • nu consumati preparate in general care au stat mai mult de o zi la frigider;
  • incercati sa consumati mancare proaspata. Atunci cand reincalziti mancarea, asigurati-va ca a atins punctul de fierbere.

Tu obisnuiesti sa mananci mancare proaspata?

Foto: Pericolele pentru sanatate a orezului reincalzit @Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Decembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.