Te-ai bucura de o aroma sofisticata, de un gust placut, dar si de o bautura care arde caloriile in fiecare zi!

Combinatia intre cafea si cardamom nu este deloc noua, aceasta cafea fiind foarte apreciata de catre arabi si indieni de multa, multa vreme. Reteta originala foloseste cateva pastai de cardamom in cafeaua fierbinte sau se folosesc cateva boabe care se macina odata cu cafeaua.

Exista doua feluri de cardamom, cel verde si cel maro. Aroma este delicata, aducand putin a citrice si oferind un gust usor piscator. Cardamomul verde are o aroma mai fina, pe cand cel maro prezinta o aroma mai intensa.

Cardamomul este unul dintre cele mai apreciate condimente, fiind considerat “regina condimentelor” in India. Pentru a le mentine aroma, semintele sunt pastrate cu tot cu tecile din care provin, iar tecile se desfac doar inainte de folosire, pentru a pastra cat mai intensa si proaspata aroma semintelor.

Cardamom – beneficii pentru sanatate

Cardamomul este un puternic antioxidant natural, ajutand in combaterea aterosclerozei, dar si in detoxifierea organismului.

Cardamomul este totodata si un puternic antibacterian, cu intense efecte antiinflamatorii, de aceea cafeaua cu cardamom protejeaza impotriva cariilor si a altor infectii ale cavitatii orale, ale tubului digestiv sau a infectiilor respiratorii.

Foto: cafea arabica cu cardamom @ Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: