Organizatia Mondiala a Sanatatii: Lista Alimentelor-OTRAVA

Organizatia Mondiala a Sanatatii: Lista Alimentelor-OTRAVA
Kudika
12 Iunie 2014

In ultima vreme se vorbeste tot mai mult despre efectele nocive ale alimentelor procesate, modificate genetic sau provenite din culturi unde s-au folosit substante chimice. Ambalajele alimentelor pot fi de asemenea toxice, iar specialistii trimit o serie de avertizari consumatorilor.

Alimentele procesate termic – adevarate pericole pentru sanatate?

Nu toate alimentele procesate termic sunt periculoase pentru sanatate, insa unele dintre acestea ar trebui evitate.

alimente nocive lista OMS

Atunci cand sunt supuse unor temperaturi ridicate, se poate produce glicarea unor proteine (AGE), proces in urma caruia pot rezulta glicotoxine (acrilamida de exemplu).

Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia asupra alimentelor care pot contine glicotoxine in cantitati mari, care pun in pericol sanatatea printr-un consum frecvent:

  • Cartofii prajiti;
  • Cartofii copti;
  • Cerealele procesate (sunt recomandati doar fulgii obtinuti prin strivirea bobului);
  • Chipsurile;
  • Buscuitii;
  • Painea alba;
  • Cafeaua;
  • Painea prajita.

Specialistii sustin ca prin procesele de glocizolare a proteinelor se modifica si culoarea in brun a alimentelor (vezi cafeaua, painea prajita etc.).

Aici gasiti mai multe informatii despre efectele nocive ale acrilamidei

Bisfenol A – o alta amenintare >> citeste in pagina urmatoare

Foto: alimente care contin acrilamida - Shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri