Setari Cookie-uri

3 Sucuri de vara care SCAD temperatura corpului

Canicula este o adevarata amenintare asupra sanatatii, de aceea vara trebuie sa consumam alimente care ne hidrateaza si ne ajuta sa ne mentinem temperatura corpului.

Rece sau cald?

Pe vreme caniculara este indicat sa bei rece. Nu foarte rece, ci... un pahar de apa cu un cub de gheata este suficient.

Atunci cand temperatura mediului ambiant este ridicata, organismul lupta pentru a-si mentine temperatura. Daca vom bea lichide calde, vom ingreuna si mai mult munca oganismulu, care va trebui sa “lupte” si cu lichidele calde/fierbinti ajunse in stomac. De aceea este indicat sa beti lichide reci.

alimente care scad temeperatura corpului

Masa insa trebuie sa fie la temperatura camerei. Inainte de a manca, este recomandat sa petreceti 15-30 de minute intr-o atmosfera racoaroasa si de asemenea sa luati masa intr-o camera ferita de canicula.

Daca nu suportati aerul conditionat, lasati un castron cu apa in camera unde activati si un geam deschis. Este important sa mentineti umiditatea aerului.

3 sucuri de vara care SCAD temperatura corpului

Smoothie cu lamaie, mar si menta

Menta nu ar trebui sa lipseasca din sucurile de vara, aceasta este considerata alimentul cu cele mai puternice efecte de scadere a temperaturii corpului.

Citește și:

Aveti nevoie de zeama de la o jumatate de lamaie, un mar, cateva frunze de menta. Se pun la blender, apoi se adauga apa in aceeasi cantitate cu sucul obtinut. Se bea cu un cub de gheata.

Acest suc este destul de acrisor, insa nu este recomandat sa adaugati zahar sau miere.

Foto: smoothie pepene galben - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
5 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.